Muğla'nın Milas ilçesinde tahliyeler başladı!

TAKİP ET

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait çıkarma gemileri ile emniyetli bölgelere tahliye ediliyor.

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği 7 kentin 14 ilçesindeki çalışmalar havadan ve karadan sürüyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan Manavgat'ın Kızıldağ bölgesindeki yangında alevler etkisini yeniden artırdı. Milas'ta ise alevler rüzgarın da etkisiyle termik santrale ulaştı. Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Yetkililer patlama riskinin bulunmadığını vurguladı. Bölgede yangını kontrol altına alabilmek için cansiperane mücadele devam ediyor. İşte orman yangınlarının devam ettiği bölgelerde son gelişmeler...

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya'nın; Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın; Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer, Aydın'ın; Karacasu, Isparta'nın; Sütçüler, Denizli'nin; Tavas ve Güney, Hatay'ın; Dörtyol ve Adana'nın Feke ilçelerindeki yangınlar devam ediyor.

İşte dakika dakika yangınlarda son durum.

MUĞLA VALİLİĞİ VE MİLAS BELEDİYESİ BÖLGENİN BOŞALTILMASI İÇİN KARAR ALDI
Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bin 500 kişilik çıkarma gemisi vatandaşların tahliyesi için Ören Marina’ya yanaştığı öğrenildi. Bölgenin boşaltılması için jandarma ve zabıta ekipleri, koordineli bir şekilde vatandaşların tahliyesini sürdürüyor.

SANTRAL YETKİLİLERİ: PATLAMA RİSKİ YOK
Yangının Kemerköy Termik Santrali'ne sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti. Yangınla mücadelenin sürdüğü bölgede Ören Mahallesi’nde oturanların da tahliye işlemlerine başlandı.




muğla milas ören yangın tahliye