Müge Anlı ve ekibine dünyaca ünlü Afyon Lokumu ikram edildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar belediyesi Lezzetin, Termalin ve Zafer'in başkenti olan Gastronomi şehrimiz Afyonkarahisar'ımızın yöresel lezzetlerini tanıtmaya ve duyurmaya devam ediyoruz dedi.

Türkiye’nin başarılı sunucusu ve tecrübeli üreticisi Müge Anlı ve ekibine dünyaca ünlü Afyon Lokumu ikram ettik. Başarılı üretici Müge Anlı, canlı yayında Afyonkarahisar’ın lezzetleri ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’ten övgüyle söz ederek ikramlarından ötürü teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek sosyal medya hesabından yaptığı bildirimde Müge Anlı’ya desteklerinden ötürü teşekkür etti. Zeybek Başkan “Türkiye’nin başarılı sunucusu ve tecrübeli üreticisi Müge Anlı hanımefendiye ve ekibine dünyaca ünlü Afyon Lokumu ikram ettik. Kendisi sağ olsun büyük bir incelik ve nezaketle canlı yayında güzel şehrimizden bahsetti. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz adına afiyet bal şeker olsun diyorum. “Müge Anlı ile Tatlı Sert” ekibini kadim şehrimiz Afyonkarahisar’da ağırlamaktan haysiyet ve gurur duyarız” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Müge Anlı’ya gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi;

Sayın Müge Anlı

Öncelik ile sizi, Ege’nin incisi, termalin, zaferin, tarihin ve lezzetin başkenti kadim şehrimiz Afyonkarahisar’dan en samimi duygularımızla selamlıyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Lokum, kaymak, sucuk, haşhaş gibi tanınan ünlü lezzetlerinin yanı sıra 600’e yakın yöresel yemek detaylılığı ile tam bir gastronomi cenneti olan Afyonkarahisar, 31 Ekim 2019 tarihinde gastronomi bölümünde UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil oldu. Gaziantep ve Hatay’ın sonrasında ülkemizin üçüncü Unesco Gastronomi Şehri olan Afyonkarahisar artık; termal, sağlık, kongre ve tabiat turizminden sonra gastronomi turizmine de kapı araladı ve tescilli mutfağını bütün dünyaya duyurmaya başladı.

Sizin de bilhassa Afyon Lokumumuzu çok sevdiğinizi, yayınlarınız esnasında bir süredir duyuyor ve çok mutlu oluyoruz.Bu vesileyle ilk etapta tatmanız amacıyla gönderdiğimiz, amacıylade başta Afyon Lokumu olmak üzere, şehrimizin seçkin markalarının ürettiği yöresel lezzetlerimizi inşallah bir gün Afyonkarahisar’da bir arada tatmayı umut ediyor, size ve ekibinize sağlık ve afiyetler diliyorum” dedi.