Muaythai Minik Sporcusu Eylül Kızıl Dünya Şampiyonası İçin Milli Takıma Seçildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın genç yeteneklerinden Eylül Kızıl, Muaythai milli takım seçmelerinde 32 kg kategorisinde birinci olarak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Eylül Kızıl, Şanlı Spor Kulübü sporcusu Saruhan Şanlı ve Emirağ Güçlü Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Elmas Başoğlu ile birlikte Afyonkarahisar'ı Dünya Şampiyonasında temsil edecek.

Genç yetenek Eylül Kızıl, Muaythai minik bayanlar 32 kg kategorisinde gerçekleşen milli takım seçmelerinde büyük bir başarıya imza attı. Dünya Şampiyonası biletini alan sporcu, antrenörü Musa Uysal yönetiminde çalışmalarına devam ediyor. Eylül Kızıl, bu yıl ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde ederek milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanmıştı. Seçmelerde de tüm rakiplerini mağlup ederek Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Antrenör Musa Uysal, genç sporcu Eylül'ün antrenmanlara gösterdiği azim ve gayretin meyvelerini topladığını ifade ederek, "Eylül'ün yetenekleri ve hırsıyla çalışmalarına devam etti. Bu çaba sayesinde milli takıma seçilmeyi başardı. Eylül'ün gelişimini yakından takip ediyoruz ve daha nice başarılara imza atacağına inanıyoruz" dedi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Kasapoğlu da Muaythai milli takımına seçilen sporcuları tebrik ederek, Dünya Şampiyonasında başarılar diledi. Eylül Kızıl, Saruhan Şanlı ve Elmas Başoğlu'nun Afyonkarahisar'ı gururla temsil edeceği Dünya Şampiyonası heyecanla bekleniyor