Motokros Şampiyonası sorunları !!

TAKİP ET

6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılan, 'Senin Şehrin Senin Festivalin' sloganıyla yola çıkılan, Dünya Motokros Şampiyonasında yerelde yaşanan sıkıntılar basın toplantısında dile getirildi.

6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılan, ‘Senin Şehrin Senin Festivalin’ sloganıyla yola çıkılan, Dünya Motokros Şampiyonasında yerelde yaşanan sıkıntılar basın toplantısında dile getirildi.

 

Afyonkarahisar Belediye binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motosiklet Federasyon As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru ve TSYD Afyonkarahisar Temsilcisi Nadir Güzbey katıldı.

 


Toplantı da 12-13 Ekim tarihlerinde ilimizde yapılacak olan Avrupa Akrobasi Şampiyonası finaliyle ilgili genel bilgiler açıklandıktan sonra Motokros Şampiyonasında daha önceden yaşanan sıkıntılarla ilgili basın mensuplarının soruları geçiştirilmek istendi. 

 


Sorulan sorulardan, TSYD Afyonkarahisar Temsilcisi Nadir Güzbey son derece rahatsız olduğu gözlemlendi. Nadir Güzbey, sorulara çeşitli bahanelerle ‘Ben TSYD üyesi olmayan hiçbir gazeteciyi daha önce etkinlik alanına sokmadığım gibi şimdiden sonra da sokmayacağım’ şeklinde ifade etti.
Basın mensupları, TSYD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nadir Güzbey’in agresif ve meydan okur tavrına anlam veremezken, yerel gazete çalışanlarına karşı ayrımcı tutumunun etik olmadığı konusunda ortak görüş bildirdiler. 


Senin şehrin senin festivalin sloganını birçok yerel basın mensubuna söyleterek haber yaptıran zihniyet, etkinliğin olduğu gün yerel basını hiçe sayarak büyük bir skandala da imza attı. Senin şehrin senin festivalim sloganı etkinlik sonrasında evrim geçirerek ‘Benim Şehrim Benim TSYD temsilciliğim’ oldu.

 


Aynı Güzbey, hızını alamayarak bir gazeteciye basın toplantısı çıkışında konuyla alakalı ‘Sen Show yapıyorsun, Provake etme’ şeklinde çıkıştı. Kimse kusura bakmasın burada yapılan etkinlik ve şampiyona Nadir Güzbey dahil hiç kimsenin tekelinde değildir. Söz konusu Afyonkarahisar ise tanıtım anlamında her gazeteci üzerine düşen görevi yapmakla mükelleftir. Bu sıkıntıların bir an önce çözüme ulaşması için başta Sayın Valimizi, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezimizi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızı, Belediye Başkanımızı ve Basın ve Yayın Derneklerimizi göreve davet ediyoruz.