Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 115'e Yükseldi

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen silahlı saldırı sonucunda ölenlerin sayısı 115'e yükseldi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların salonda rastgele ateş açtığı ve binanın çatısında yangın çıktığı görüldü. Yangının söndürülmesi için yüzlerce ekip sevk edildi, ancak binanın çatısı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, olay yerinde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü ve hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği belirtildi. Ancak, "Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillere el konulduğu ve genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yapıldığı vurgulandı. Rus yetkililer, hayatını kaybedenlerin sayısını 115 olarak açıkladılar.

Terör örgütü DEAŞ, saldırıyı üstlendiğini iddia etti. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, örgüt üyelerinin Krasnogorsk'taki konser salonuna saldırdığı ileri sürüldü.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını" ifade etti.