Monitör

TAKİP ET

Monitörler bilgisayarlar için kullanılan ve CPU'dan gelen veriyi görüntüye aktarmaya yarayan aygıtlardı

Ekran kartları ise monitöre giden verinin daha kolay işlenmesini sağlayarak işlemci ile beraber çalışmaktadır. Monitörünüzün çözünürlüğü ve büyüklüğü ne kadar büyük ve çözünürlüğü de ne kadar yüksek ise o kadar güzel görüntü elde edersiniz. Ekranın büyüklüğü inç ile ölçülürken çözünürlük ise ekran üzerindeki lamba sayısını ifade eder. Led lambalar ekranları aydınlatarak görüntü ve ışık değişimi sayesinde ekrana verilen görüntünün oluşmasını sağlamaktadır. Led ekranlar aynı zamanda yüksek ışık gücüne sahiptir ve en kaliteli görüntüleri günümüzde bu lambaların var olduğu Ultra HD denilen 4K ekranlarda alabilmek mümkündür. Monitör bir görüntü bağdaştırıcısıdır ve tek başına bir iş yapamaz.

Oyuncu Monitör Çeşitleri

Yüksek yenileme hızına sahip ve yüksek çözünürlüğe sahip oyuncu monitör çeşitleri piyasada birçok oyuncuya hizmet eden kuruluş tarafından üretilmektedir. Bu monitörler oyuncu olması nedeni ile sıradan olan ve 60 Hz. yenileme hızına sahip diğer monitörlerden farklı olarak 75 ve 144 Hz. gibi yüksek yenileme hızlarına sahiptir. Bununla birlikte oynanan oyunlarda alınan FPS değeri Hz. ile eşit oranda oluşturulduğu için yüksek yenilemeye sahip ekranlarda araba yarışı gibi oyunlar daha zevk verici olurken diğer 60 Hz. yenileme değerine sahip ekranlarda görüntüde bulanıklar gözlenebilir. Bu yüzden yüksek yenileme hızına sahip monitörler oyuncular tarafından sıklıkla kullanılan bir monitör çeşididir.

Monitör Fiyatları

Bilgisayarlar ve uydu alıcıları için de kullanılabilen monitör kendi başınabir iş yapamadığı gibi kendini besleyebilecek bir görüntü kaynağına ihtiyaç duyar. Bu bir bilgisayar olabilir ya da uydu alıcıları olabilir. Burada portlardan aldığı veriyi görüntüye dönüştüren sisteme sahip monitörler, ayrıca içlerinde bulunan yazılımları sayesinde görüntünün parlaklığının ve kontrastının da ayarlanabilmesine izin vermektedir. Bu sayede oyun oynarken ya da dizi izlerken istediğiniz görüntüye ulaşabilmenizi hedeflemektedir. Bu ve bunun gibi birçok yüksek yenileme hızına sahip monitörlere İnce Hesap adresi üzerinden bir tık ile kolaylıkla ulaşabilirken aynı zamanda size sunulan fırsatlardan da en faydalı şekilde yararlanabilmek mümkündür.