Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime ilişkin açıklamada bulundu

TAKİP ET

Bakanlık yaptığı bildirimde, 'Yüz yüze ve uzaktan eğitimle alakalı uygulamalar, daha evvelce açıklamış bulunduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitimde “yerinde karar” programı kapsamında yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı kararlarla devam edileceğini duyurdu.
Bakanlıktan uygulanan bildirime göre, bütün okul evveli eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ülke çapında yüz yüze eğitim daha evvelce açıklandığı şekilde devam edecek.

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze/uzaktan eğitime geçiş, risk haline göre il bazlı uygulanacak.

Özel gereksinimli öğrenciler amacıyla hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke çapında tam vakitli olarak yüz yüze eğitime devam edilecek.

Köy ve nadir nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında sahip olunan kararlar uygulanmaya devam edecek.

Son söz gene velide
MEB’in açıklamasında yüz yüze eğitime katılımda son sözün velide bulunduğu bir kez daha vurgulandı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Özel gereksinimli öğrenciler amacıyla hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke çapında tam vakitli olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir.

Köy ve nadir nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında sahip olunan kararlar uygulanmaya devam edecektir. 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve piyasa günleri de dâhil devam edilecektir.

Okullardaki imtihan programları ise belirtiler takvim doğrultusunda devam edecektir.”