Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı E-okul üzerinden alınacak dedi. Koronavirüs nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim görüyor.

Öğrenciler ve öğrenci velileri karnelerin nasıl dağıtılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Buna göre, öğrenciler karnelerini e-Okul üzerinden alacak. Peki, takdir ve teşekkür belgeleri ne olacak?

Bu dönemi uzaktan eğitim ile kapatacak olan öğrencilerin karneleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, okullarda basılı karne dağıtımının olmayacak. İlkokul ve ortaokul öğrencileri, karnelerine ve aldıkları takdir ile teşekkür belgelerine e-Okul üzerinden ulaşacak. Ayrıca takdir ve teşekkür belgeleri de e-okul üzerinden alınacak.

Öğrencilere karne notları ise derse katılım puanı üzerinden hesaplanarak verilecek. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

Karneler ne zaman verilecek?
Öğrenciler karnelerini 22 Ocak 2021 Cuma günü e-devlet üzerinden görüntüleyebilecekler.

e-okul milli eğitim bakanlığı karne