Milli Deniz Topu'nun test atışı başarı ile gerçekleştirildi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, denizdeki millî gururumuzun test edildiği o anları paylaştı.

MKE AŞ aracılığıyla yerli ve millî imkânlarla tasarlanan 76/62 mm Millî Deniz Topu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “ateş serbest” talimatı ardından seri atışlar gerçekleştirerek testi başarı ile tamamladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile 76/62 mm Millî Deniz Topu’nun test atışı amacıyla Konya’daki Karapınar Atış Alanı’na gitti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da video mesaj gönderdiği törende konuşan Millî Savunma Bakanı Akar, Millî Deniz Topu’nun Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Yeni silah düzeneğinin yapımında emeği geçenleri kutlayan Bakan Akar, “Bu uygulanan çalışmaların hiçbiri son değil. Bunların her biri bir ileri aşamanın başlangıcıdır. Çalışmalarımızı çoğalan bir süratle sürdürerek Silahlı Kuvvetlerimizin greksinimlerini karşılayacağız” dedi.

Bir taraftan personel temini, eğitimi başka taraftan da araç, gereç, silah, mühimmatın da yerli ve millî imkânlarla yapılmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki, desteği ve sağladığı fırsatlarla yerlilik ve millîlik seviyesi yüzde 80’lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği amacıyla, hak, ilgi ve çıkarlarımızı güvenliğini sağlamak ve kollamak amacıyla yapılması gereken ne varsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Millî Deniz Topu’nun önemine değinerek “Denizdeki gücümüze güç katacak mühim bir başarı hikâyesinin gerçekleşmesine tanıklık ediyoruz. Millî Deniz Topu, yerli ve millî savunma sanayimizin geldiği seviyeyi göstermesi yönünden büyük başarıdır.” diye konuştu.