Milletvekili TAYTAK'ın Mesajı

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi ve Büyük Taarruzun yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili TAYTAK’ın Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi ve Büyük Taarruz’un Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

 

Taytak mesajında: “Ağustos ayı milletçe elde ettiğimiz zaferlerimizin, tarihe yön vermiş başarılarımızın ve göğsümüzü kabartan kahramanlıklarımızın yaşandığı ve ortaya çıktığı bir zamanı işaret etmektedir. Bilindiği üzere bunlardan biriside son yurdumuzu bize kazandıran Malazgirt Meydan Muharebesidir. Hürmet ve hayranlıkla andığımız ecdadımız, Sultan Alparslan liderliğinde 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans’a pençesini geçirmiş ve Anadolu’ya vatan mührünü vurmuştur. Bu kutlu galibiyetin gerisinde hiç şüphesiz, yapılan fedakârlıklar, çekilen çileler, sınırları iyi çizilmiş milli stratejiler, feda edilen faziletli ömürler belirleyici ve tayin edici bir özellik göstermiştir. Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk tarihinin en mübarek, en şanlı ve en görkemli zaferlerinden birisi olarak tarihe nam bırakmış ve hepimizin gururu haline gelmiştir. Her yanı bir cennet köşesi olan aziz vatanımız gözlerini 947 yıl önce açmış, hasretle beklediği sevdalılarıyla böylelikle tanışmış ve de kaderimiz olarak maddi ve manevi servetimiz olmuştur.

 

Yaklaşık 9 buçuk asırdır altında kefensiz yatan şehitlerimizle, üstünde bulunan bin bir güzellikle bu topraklar şeref tacımız, inmeyecek bayrağımız ve devredilmeyecek hazinemiz olarak gönüllerde yücelmiştir.

 

Unutulmamalıdır ki;

 

Biz; ayırmak ve bölmek için bu toprakları vatanlaştırmadık.

 

Biz; dağıtmak ve parçalamak için bu toprakları yurt tutmadık.

 

Hepsinden de önemlisi biz bu mukaddes topraklarda emanetçi, kiracı, gelip geçici, konar-göçer olmadık, olmayacağız. Kuşkuya yer bırakmayacak şekilde söylemek lazımdır ki, millet olarak can verdik, bedel ödedik ve üzerinde yaşadığımız her karış yeri destansı mücadelemizle vatanlaştırdık. 947 yıl önceki büyük zaferimizin rövanşını almaya çalışan Bizans’ın bu çağdaki varislerine de müsaade etmeyeceğimizi, fırsat vermeyeceğimizi herkesin bilmesinde sonsuz yararlar olacaktır.

 

Yine Başkomutanlık meydan muharebesi ve Malazgirt zaferi ile aynı güne gelmesi asırlar sonra Türk Tarihi ve talihinin bağımsızlık mücadelesinin eşsiz bir örneğidir.

 

26 Ağustos 1922 akşamı Mustafa Kemal yanında Fevzi Çakmak Paşa, Nurettin Paşa, İsmet İnönü Paşa, Miralay Reşat Bey, Agah Bey, Yıldırım Kemal, Fahrettin Altay Paşalar ve silah arkadaşları ile beraber, Afyon Kocatepe’deki yerini aldı ve sabah ezan sesiyle taarruz emrini verdi. 30 Ağustos 1922 tarihine kadar 4 gün süren çetin bir savaş yapıldı. Savaşın sonunda Türk ordusu büyük bir zafer kazandı.

 

Bu vesile ile şanlı zaferlerin yıldönümünde, Malazgirt ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kahramanları ile Başbuğ Sultan Alparslan’ı ve Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yad ediyorum.

 

Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Ruhları şad olsun.