Mevlüt Çavuşoğlu; Kılıçdaroğlu iyi niyetli değil

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na reaksiyon gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gerçek bir devlet adamı olsaydı, bizi dinlerdi, tavsiyelerde bulunurdu. İyi niyetli olmadığı açık. Ucuz politika gerçekleştirmek yerine devlet adamı gibi davranmasını beklerdik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vatan genelindeki yangınlarla alakalı son durumun değerlendirilmesi amacıyla Antalya'da düzenlenen koordinasyon toplantısına katılması ardından A Haber canlı yayınına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yangınlara dair sözlerine eleştiri yönelten Bakan Çavuşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu devlet adamı olsaydı gerçek anlamda iyi niyetle buraya gelmiş olsaydı ilk olarak gelip bu koordinasyon merkezinde 4 adet bakan var bizlerle fikir alışverişi yapıp çalışmalar ile alakalı bilgi alırdı" dedi.

THK'nin uçaklarının kullanılmamasında bir kötü niyet bulunmadığını ve bahsi geride bıraktığımız uçakların kullanılamaz durumda olduğunu bildiren Çavuşoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun olaya bakışının iyi niyetli olmadığının öne sürdü. "Bundan sonra yeni bir anlayışla bu tür afetlere hazırlanmamız gerekiyor. Şunun da yapılması gerekiyor' deseydi Sayın Genel Başkan teşekkür ederdik. 'Haklısınız' da derdik" diyen Çavuşoğlu, devletin bütün imkanları seferber ettiği bir ortamda Kılıçdaroğlu'nun koordinasyon merkezi ile görüşmeden ideolojik toplantılar yapmasının kötü niyetli olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Yangına dair Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de evleri söndürme gibi görevleri olduğunu ve bunu başaramadığı durumda bir suçlamada bulunmadıklarını altını çizen Çavuşoğlu, ciddi bir afetle karşılaşıldığını, her yerden yangın yaklaştığını ve Büyükşehirin de yetişemediğini ifade ederek, "O amaçla ucuz politika gerçekleştirmek yerine devlet adamı gibi davranmasını beklerdik" dedi.