Meteorolojiden Afyonkarahisar'a Sarı Kodlu Uyarı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yarın Türkiye'nin batısında yoğun yağışlar ve fırtına bekleniyor. Özellikle Afyonkarahisar, İstanbul ve Ankara gibi 23 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller:

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde, şiddetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Bu yağışlar yerel olarak oldukça şiddetli olabilir (21-50 kg/m2). Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ani rüzgar şiddeti ve fırtına gibi olumsuzluklar olasıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı:

Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve zamanla İç Anadolu'nun batısı, güney ve güneybatıdan esen kuvvetli rüzgarlarla ve kısa süreli fırtınalarla karşılaşabilir (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat). Bu durumda ulaşımda aksamalar, çatı uçması, doğal gaz veya soba kaynaklı zehirlenmeler gibi riskler artabilir.

Çığ Tehlikesi Uyarısı:

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli arazilerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.