Mersin İçin Hava Tahmin Raporu Yayınlandı: Parçalı Bulutlu Bir Gün Bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan son rapora göre Mersin ve çevre ilçelerinin hava durumu parçalı bulutlu olacak.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün Mersin ili için yayınladığı tahmin raporuna göre, hava durumu parçalı bulutlu olacak. Herhangi bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Rüzgarlar genellikle kuzeyden eserken, öğlen saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden esmesi bekleniyor.

Mersin'in genelinde, havanın parçalı bulutlu olması beklenmektedir.

Hatay'ın güney kesimlerinde (Arsuz, Samandağ, Yayladağ) öğle saatlerinden sonra yerel ve hafif olmak üzere sağanak yağış mevcut olacaktır.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Herhangi bir meteorolojik uyarı bulunmamaktadır.

Mersin, Akdeniz, Anamur, Bozyazı, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir bölgelerinde beklenen en düşük ve en yüksek sıcaklıklar 26 derece olacak, Aydıncık ve Silifke'de ise 27 derece beklenmektedir. Çamlıyayla'da ise hava sıcaklığı 20 derecede, Gülnar'da 21 derecede ve Mut'ta ise 25 derecede olması öngörülüyor.

Dolayısıyla Mersin ve ilçelerinde, genel olarak hafif ve orta kuvvette rüzgarların hakim olacağı, sıcaklık değişikliğinin yaşanmayacağı ve parçalı bulutlu bir hava durumu beklenmektedir. Mersinlilerin bu bilgiyi göz önünde bulunduraraka günlük planlarına devam etmeleri önerilir.