Mermer Akademisi'nin Garanti Markası, Resmi Bülten'de Yayınlandı

TAKİP ET

ATSO'nun da ortağı bulunduğu Zafer Kalkınma Ajansı destekli 'Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi' kapsamında kurulan Mermer Akademisi yapısında mermer sektörü amacıyla yapılan Garanti Markası ile ilgili ilerlemeler değerlendirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belkıs Özkara, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muhammed Bacaksız, AKÜ Öğretim Görevlisi Dr. İlkin Yaran Ögel, Özener Patent Yetkilisi Huriye Kayabaşı ve Afyonkarahisar ABİGEM Direktörü Özgür Demir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. 

Ziyarette, ATSO’nun da ortağı bulunduğu Zafer Kalkınma Ajansı destekli “Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi” kapsamında kurulan Mermer Akademisi yapısında mermer sektörü amacıyla yapılan Garanti Markası ile ilgili ilerlemeler değerlendirildi. Heyet, Garanti Markası’nın Türkiye’de bir ilk bulunduğunu, Türk Patent ve Marka Kurumu doğrulusunda 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında Resmi Marka Bülteni’nde yayınlanması nedeniyle ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e bilgi verdi. 
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ziyaret bundan dolayı teşekkür ederek Garanti Markası’nın Resmi Marka Bülteni’nde yayınlanması bundan dolayı kurulu kutlama etti. 

GARANTİ MARKASI NEDİR?
Mermer Akademisi yapısında, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden bölümünde eksper akademisyenlerden kurulan ekip ile Garanti Markası oluşturuldu. Bu Marka’yı kullanan bütün yapımcılar belirlenmiş olan standart ve nitelikte ürün üretecek. Marka’yı kullanmak isteyen sektör temsilcilerinin, üretim tesislerini bu çalışmada tespit edilen standartlara uyumlu duruma getirmeleri neticesinde Garanti Markası’nı kullanım hakları doğacak.