Mentorluk Projesi gençlere iş fırsatları yaratıyor

TAKİP ET

DFDS Akdeniz İş Birimi, CILT'in (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı WiLAT (Women in Logistics and Transport) Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiği "Mentorluk Projesi" ile gençlere yeni fırsatlar sunuyor.

Bu proje kapsamında, üniversite öğrencilerine lojistik sektöründe rehberlik eden gönüllü DFDS çalışanlarıyla iş birliği yapılıyor. Bu mentorluk süreci sonucunda, öğrenciler iş hayatına adım atmaya başladılar.

Geçtiğimiz yılın sonunda başlatılan Mentorluk Projesi, gönüllü DFDS çalışanlarından oluşan mentorluk ekibi ile Altınbaş Üniversitesi ve İstanbul Okan Üniversitesi'nden 10 öğrenciye 6 ay boyunca birebir çalışma fırsatı sağladı. Proje sayesinde öğrenciler, aldıkları eğitimlerle DFDS bünyesinde farklı departmanlarda staj programlarına dahil olarak iş hayatına adım attılar.

DFDS Akdeniz İş Birimi Satış, Pazarlama, İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, projenin başarısından ve gençlere sunulan yeni iş fırsatlarından memnuniyet duyduklarını belirtti. Bu projenin, uluslararası lojistik yönetimi, uluslararası lojistik ve taşımacılık ile işletme bölümlerinde eğitim gören gençlere iş fırsatları sunarken, ilerleyen dönemlerde yeni üniversiteleri projeye dahil ederek kapsamını genişleteceğini ifade etti.

DFDS, Avrupa genelinde feribot ve taşımacılık hizmetleri sunan bir şirket olarak biliniyor. 1866 yılında kurulan Kopenhag merkezli şirket, Nasdaq Kopenhag'da işlem görüyor ve 20'den fazla ülkede 11.000'den fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.