Memur ve emeklilerin merakla beklediği zam oranı belli oldu

TAKİP ET

Son dakika haber: Memur ve emeklilerin merakla beklediği zam oranı belli oldu. İşte detaylar..

Hükümet ile memur sendikaları arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından meydana gelen zam yapıldı.

4 milyon memur ve 2 milyondan çok memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet ile memur sendikaları arasında uzlaşma sağlandı.

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, sendikalarla sözleşme yapmanın ve uzlaşmanın basit bir iş olmadığını söyledi. Prosedürün uzunluğundan dolayı hizmet kollarıyla alakalı tamamlanamayan hususların olduğunu bildiren Bilgin, bu konuların bu akşama kadar tamamlanacağını vurguladı.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde genel hususlar konusu ile alakalı uzlaşmaya vardıklarını bildiren Bilgin, uzlaşma zemininin tüm kamu görevlilerine ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Bilgin, yurttaşları, çalışanları ve kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır takip ettiği bir siyasettir bu. Bu ilke çevresinde biz de sosyal siyaset uygulamalarının en muhimi olan toplu sözleşme mekanizmasını bu şekilde değerlendirmek istedik. Genel çerçevede uzlaştığımızı belirtmek isterim." dedi.