Mehmet Zeybek'in Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Zeybek mesajında ; Büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve sonraki nesillere teslim etmenin bilinci içerisinde olduklarını söyleyen Başkanımız Mehmet Zeybek, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olduğunu ifade etti.

Zeybek sözlerine şöyle devam etti:“19 Mayıs 1919 günü tarihimizde çok müstesna bir yere sahiptir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olan işte bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır. Böyle bir günü ülkemiz için, gençlerimiz için elbette önemli görmek gerekmektedir. Çünkü gençlerimiz ülkemizin ve yarınlarımızın teminatıdır. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önüne yatan ve hain kalkışımın başarısız olmasında büyün katkıları bulunan gençlerimiz ülkeye bağımlılıklarını göstermiştir. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara, 2023, 2071 hedeflerimize ve daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacak olan yine gençler olacaktır. Gazi Mustafa Kemal, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyeti gençlerimize emanet etmiştir. Biz de gençlerimizi geleceğimiz olarak görüyor, Cumhuriyetimizin, hedeflediğimiz ve uğruna çalıştığımız Büyük Türkiye'nin teminatı olarak kabul ediyoruz. Gençlerimize çok güveniyoruz. Bu toprakları vatan kılan ecdadımızın mirasına sahip çıkacaklarına, gerektiğinde, ecdadımızın üstlendikleri tarihi rolü üstleneceklerine yürekten inanıyoruz. Ve bu yolda ülkemizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ülkenin bağımsızlığı uğruna canını malını ve her şeyini feda etmiş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, Sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.