Mehmet Zeybek halka istişare toplantısında buluştu

TAKİP ET

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ve AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ;

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ve AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Fakıpaşa Mahallesindeki vatandaşların talep, istek ve önerilerini dinledi. Zeybek ve Yurdunuseven, ilimize yapılacak projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdiler.

 

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Fakıpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirilen halk toplantısına katıldı. Toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

“Hedef; Halkımızın hak ettiği güzelliklere ulaşmasını sağlamaktır”

 

Mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini dinleyen AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, 31 Mart yerel seçimin öneminden bahsetti. Zeybek konuşmasında; “27 Kasım’da AK Parti Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra aralıksız çalışıyoruz. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyoruz. Çıktığımız hizmet yolunda, bu kutlu yürüyüşümüzde, çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacağız. Zira AK Parti'mizin temel hedefi Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın daha iyi, daha güzel ve hak ettiği güzelliklere ulaşmasını sağlamaktır” dedi.

 

“Bakan Kurum projelerimize büyük destek verecek”

 

Ziyaretin amacına da değinen Zeybek, “Mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza gönül belediyeciliğini anlatmaya geldim. Mahalle sakinlerini dinlemeye, dertleriyle dertlenmeye geldim. Bu yerel seçimimizin sloganı ‘Gönül belediyeciliği’ ile şehrimizi tevazu, samimiyet ve gayretle hep birlikte yöneteceğiz. Kazanmamız takdirde güzel ve büyük projelerimiz var. Hükümetimizin desteği ile şehrimizdeki AK Parti Belediyeciliğini devam ettireceğiz. Geçen günlerde ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan birçok proje sözünü aldık.  Kentsel dönüşüm, millet bahçeleri, millet kıraathaneleri ve katlı otopark gibi projelerimize Bakan Kurum bize destek vereceğini ifade etti. Bizde seçime kadar gece gündüz çalışıp 1 Nisan günü Bismillah deyip şehrimizi kalkındıracağız” diye konuştu.
 

“Gelir seviyesi yükselince otopark sorunu arttı”

 

Zeybek konuşmasında, “Şehrimizin nüfusu her geçen gün artıyor. Halkımızın gelir seviyesi de yükselmesinden dolayı işlek caddelerde araç sayısında artış oluyor. Otoparklarımız bundan sonra yer altına değil de, mekanik katlı otoparklar olarak yer üstünde olacaktır. Diğer bir projemizde spor komplesinin içine spor lisesi yapmak olacak. Afyonumuz son yıllarda futbol, basketbol ve voleybolda adını Türkiye’ye duyurdu. Ama spor branşlarında destek olmak için alttan yetişen gençlerimiz yok. Onun için spor lisesini mutlaka ilimize kazandıracağım. Devlet hastanemize uzak olan mahallelere semt poliklinikleri yapıp iç mekân düzenlemesi ve teşrifatı gerçekleştirerek sağlık bakanlığımıza teslim edeceğiz. Diğer projelerimizi zamanla açıklayacağım” ifadelerini kullandı.
 

“Vatandaşlarımızla birlikte istişare edeceğiz”


Zeybek’ten sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdi. Kentsel dönüşümün en kısa sürede başlayacağını ifade eden Yurdunuseven şöyle konuştu; “Geçen günlerde ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum hemşehrilerimize müjdesini verdi. İmaret Camisinin arka kısmı ve Mısri Mahallesi’nde toplamda 171 Bin metrekarelik alan var. Buralarda oturan vatandaşlarımız var. İlk etapta TOKİ öncülüğünde 500 konut yapılacak. Mahallesinde ev isteyenlere mahallesinde ya da otogarın karşısındaki alandan ev verilecek. Vatandaşlarımızla istişare halinde olacağız. Bakanımız Veysel Eroğlu öncülüğünde tüm ev sahipleriyle bir toplantı yapacağız. Mesela vatandaşın 10 metrekarelik bir arsa var. Bunun fiyatı örneğin 30 TL ediyor. Yeni yapılacak olan ev 120 TL geriye kalan o 90 TL’yi 10 yıl boyunca vatandaşlarımıza kredilendirecek ve ona göre ödeme yapılacak. Şu anda o mahallelerde bir yangın çıksa, maalesef yangın söndürmek için itfaiye araçları giremiyor. O bölgelere güzel projeler çizilecek. Geniş yolları, yeşil alanları, parklar ve okullar olacak şekilde modern bir yerleşim yerler olacak.”



Çok sayıda mahalle sakinin ilgi gösterdiği toplantı geç saatlere kadar devam ederken, Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, Milletvekili İbrahim Yurduneseven ve teşkilat üyeleri, mahalleyi gezerek esnaflarla sohbet ettikten sonra mahalleden ayrıldılar.