Mehmet Zeybek, Habertürk'ün konuğu oldu

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Avrupa'nın en çok izlenen tv kanallarından olan Euronews ve Habertürk'ün konuğu oldu.

Koronavirüs günlerine rağmen, Jazz ve Klasik Müzik Festivalini yapacak olmanın haklı gururunu başından geçenleri dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrimizin kültür ve sanat alanında gelişmesi adına büyük çaba gösteriyoruz. Yıllardır şehrimizde düzenlen ve alışılmış hali gelen Jazz ve Klasik Müzik Festivali Afyonkarahisar için olmazsa olmaz. Covid -19’a  rağmen şehir olarak tam kadro olarak destek veriyoruz. Bu tür kültür faaliyetleri gerçekleştirmezsek Afyonkarahisar olarak nasıl yenilenebiliriz?  Belediye olarak daima yanlarındayız” dedi. 
  
GASTRONOMİ ALANINDA BAŞARILI BİR KONUMA GELDİK
  
Anadolu’da ilk kez Caz ve Müzik Festivali’nin 20 sene önce Afyonkarahisar’ımızda başladığını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm birikimi ve hayallerin doğduğu şehir Afyon’a aktarmayı amaç edinmiş müzik adamı Hüseyin Başkadem’in bu sanat aşkından dolayı tebriklerimi iletiyorum” dedi.

Gastronomi alanında Afyonkarahisar’ın dünyada 36, Türkiye’de 3’ncü şehir olduğunu dile getiren Başkan Zeybek, “ Geçen yıl Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girerek  Dünya’da 36’ıncı Türkiye’de 3’üncü şehir olarak önemli ve başarılı bir konuma geldik. Gastronomi şehri olarak UNESCO’nun biz  vermiş olduğu  taahhütlerden birçoğunu yerine getirdik. Gastronomi Evi yani Benlioğlu Konağı’mızı faaliyete geçiriyoruz. Şehrimizde yurt dışından gelen yabancı uyruklu ve göçmen yurttaşlarımıza aşçılık eğitimi vereceğiz. Gastronomi Müzesi’nin çalışmalarına başlayacağız. Uluslararası Gastronomi Kongresi için pek çok ülkeden misafirlerimizi şehrimizde ağırlayarak, çalıştay yapmayı planlamaktayız. Geleneksel yemek kültürümüzü dijital dünya ile buluşturarak, alışılmış mutfak kültürümüzü Dünya’mızın her yanına yaymayı planlamaktayız. Geçtiğimiz günlerde bir başarı daha elde ettik. Gastronomi alanında yine UNESCO tarafından Afyonkarahisar’ımız 2020 senesinde “Öğrenen Şehirler Küresel Ağı”na girme adını hem Türkiye’de hem de Dünya’da adımızı duyurduk. ” dedi.
 
Spor Turizminden de bahseden Başkan Zeybek, “Son senelerde şehrimizin isminin pek çok platformlarda duyurulması ile beraber Caz ve Klasik Müzik Festivalinin şehrimiz için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Şehrimizin sosyal ağlarda sorgularken, artık kültür sanat ve spor turizmi öne çıkıyor. Afyonkarahisar’ımız Türkiye’de değil Dünya’da da parlayan bir yıldız olduğunu görüyoruz. Şehir olarak Kültürel ve sanatsal faaliyetlere ve etkinliklere çok büyük bir özen gösteriyoruz.   Aynı zamanda Dünya’da adımızı duyurduğumuz bir etkinlik daha var. Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Gençler Şampiyonası, Dünya Kadınlar Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası’nda yüzlerce sporcu şampiyonluk mücadelesi vermiş olduğu şampiyonasına son güne kadar yaptığımız hazırlıklara rağmen Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) ile yapılan görüşmeler neticesinde salgın sebebiyle iptal ettiler.
 
FIM’in yarışmayı iptal etmelerinin nedeni binlerce sporseverlerin bir alan üstünde birbirleriyle yakın temas olması.  Şehrimiz Spor turizminde de son senelerde adını duyurmuştur.  Hükümetimizin desteğiyle Afyonkarahisar’ımızda modern Spor Kompleksi ile hem ülkemizde aynı zamanda Avrupa’daki takımlar özellikle Arap futbol takımları şehrimizi tercih ediyorlar. Bu yıl 80 futbol takımını ilimizde ağırladık. Tercih etmelerinin nedeni ise Afyonkarahisar’ın havası iklim koşulları, otellerimizin oldukça modern olması ve termal sularımızın olmasıdır. 30 Bine yaklaşan yatak sayısıyla termal otellerimizle 5 yıldız hizmet sunuyoruz. Hem dinlenme arınma aynı zamanda pek çok hastaya sağlık turizmiyle şehrimizde ağırlıyoruz” dedi.