Mehmet Zeybek Engelliler Haftası mesajı yayınladı!

TAKİP ET

Afyonkarahisar belediye Başkanı Mehmet Zeybek 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında engellilerin toplum içinde yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Engelli olmanın bireysel bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve herkezin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engellilerimizin, problemlerinin çözümü, haklı beklentilerinin, üretken ve katılımcı bir yaşam sürmeleri amacı ile gereksinimlerinin karşılanması noktasında Devletimizin beraberinde, toplumumuza da önemli görevler düşmektedir. Birey olarak, özürlü yurttaşlarımızı toplumdan dışlamak yerine, onlara yardımcı olmak, daima ihtiyaç duydukları sevgi ve şefkati göstermek ve herhangi bir eksiklik hissetmeden yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden olmalıdır. Engelli halkımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümlerin, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden olduğu unutulmamalıdır. Engelli  vatandaşlarımız da güçleri oranında, sahip oldukları değerlerle yapabileceklerinin en iyisini her durumda yapabilmeli, yaşama sevincini kaybetmemeli ve hayata dört elle sarılmalıdırlar.Buna örneğin tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kısacası her alanda önemli başarılar elde eden engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır.

Sosyal devlet anlayışı gereği, hükümetimiz; engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacı ile pek çok alanda önemli faaliyetlere imza atarken, yerelde de bizler; 'Gönül Belediyeciliği' ilkesi ile onlara her alanda erişilebilir bir yaşam sunmak için yoğun bir biçimde çalışmaktayız.

İnanıyoruz ki, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli kardeşlerimizi halkın ayrılmaz birer parçası olarak görmekten geçiyor. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor, sevgiyle selamlıyorum”