Mehmet Kocacan'dan evde kalın çağrısı

TAKİP ET

Koranavirüs hastalığı ile alakalı Milliyetçi Hareket Partisi olarak devletin almış olduğu tüm tedbirleri desteklemekte ve uygulamaya konulmasında öncülük ettiklerini söyleyen İl Başkanı Mehmet Kocacan, salgının daha fazla yayılmaması için vatandaşların evde kalmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak koranavirüs ile alakalı parti olarak gerekli olan tedbirleri aldıklarını dile getiren İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Ülkemizin bu sıkıntılı sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla devletin almış olduğu tüm tedbirleri desteklemekte ve uygulamaya konulmasında öncülük etmektedir. Genel merkezimizin ve devletimizin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Virüsün yayılmasını engellemek için bizde İlçe ve belediye başkanlarımızla koordineli olarak bir çalışma yürütmekteyiz. Belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde yurttaşlara gerekli olan desteği vermektedir. Başkanlarımız, sağlık bakanlığımızın ve sağlık çalışanlarına yardımcı olmakta ve 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlarımızın her çeşit ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bulunduğu bölgeler de koronavirüse karşı dezenfekte ve ilaçlama yapmış olduğu çalışmalar yapmaktadırlar. Vatandaşların dışarıya çıkmayıp evde kalmaları konusunda uyarılarda bulunmaktadırlar. Belediye başkanlarımızı bu özverili yapmış olduğu çalışmalarndan dolayı tebrik ediyorum. Bu yapmış olduğu çalışmalarmız virüs tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar devam edecektir” dedi.


“Sağlık çalışanlarına minnet borçluyuz”


Sağlık çalışanlarının özverili bir biçimde çalıştıklarını da dile getiren Başkan Kocacan, “İlimizde ise Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yetkili merciler ve başta sağlık elemanlarımız olmak üzere özverili bir biçimde çalışmaktadırlar. MHP İl Başkanlığı olarak devletimizin daima yanındayız. Biz de il teşkilatı olarak virüs yayılmaması konusunda yurttaşlarımızı bilgilendirmekteyiz. Özellikle 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan yurttaşlarımızın evden çıkmamalarını istirham ediyoruz. Sokağa çıkma yasağı olan yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını devletimiz karşılamaktadır. Virüs dolayısı ile ekonominin zarar görmemesi için bakanlıklarımız gerekli olan tedbirleri almaktadır. Bu tedbirler bir nebze olsun işletmelerimizi ve yurttaşlarımızı rahatlatacaktır. Birlik ve beraberlik içinde bu hastalığın üstünden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.



Başkan Kocacan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın talimatları ile Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek’in başkanlığında Covid-19 tanısı ve test kitinin geliştirilmesi konusunda bir çalışmanın başlatıldığını da sözlerine ekledi. MHP eski il başkanlarından İsmail Bırtıl’ın vefat eden eşi Melahat Bırtıl için baş sağılığında bulunan Kocacan, “Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz” dedi.