Mehmet Biricik yakalandı!

TAKİP ET

İstanbul'da MİT ve Emniyet'in ortaklaşa düzenlediği ortak operasyonla FETÖ'nün üst düzey finansörü Mehmet Biricik 55 bin TL para ile yakalandı

15 Temmuz darbe girişimi evveli her ay askeri öğrencilerin maaşlarının yüzde 15'ini himmet olarak aldığı meydana çıkan Biricik, sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

İstanbul Güvenlik Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT ile ortak yürüttükleri çalışma kapsamında, FETÖ'nün üst seviye yöneticisi ve İstanbul'da belirlenen gaybubet evlerinin finansörü bulunduğu belirleme edilen Mehmet Biricik isimli şüpheliyi takibe aldı.

3 ay süren teknik ve fiziki takiple; Biricik'in gaybubet evlerinde saklanan ve teşkilat adına aktif olarak etkinlik yürüten FETÖ üyelerine maaş adı altında para dağıtıp, nakdi yardımda bulunduğu belirlendi

Şüphelinin Ümraniye'deki adresine, 29 Nisan piyasa gecesi operasyon düzenlendi.

Mehmet Biricik'in evinde uygulanan aramada ise toplam 55 bin lira değerinde 2 bin 850 dolar ve 28 bin lira ile 2 cep telefonu, 1 tablet, 2 kullanılmamış telefon kartı, 2 hafıza kartı, 1 sabit diske ele geçirildi. 

İstanbul Güvenlik Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardındannda 30 Nisan günü adliyeye sevk edilen Mehmet Biricik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.