Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu İzcileri , 57.Alay kampına neşe kattı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu izcileri, Çanakkale Kara Savaşları'nın 107. yıl dönümünde Çanakkale'de düzenlenen Milli Bilinç kampına katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 107'nci yıl dönümü anma törenleri kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından Çanakkale’de Milli Bilinç kampı kuruldu. Yurdun dört bir yanından izcinin katıldığı kampta Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu izcileri de yer aldı.

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin birçok şehrinin yanı sıra 4 ülkeden bine yakın izci kampa katıldı. Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 107. yıldönümü anısına düzenlenen 57. Alay Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’nda Türkiye’nin dünyanın dört bir yanından yaşları 8-18 arasında değişen yaklaşık 800 izci ile tecrübeli izci liderleri Gelibolu Yarımadası’nda buluştu. Kampa, Türkiye’nin yanı sıra Bosna-Hersek, Mısır, Suriye, Filistin’den izciler de katıldı. 

Milli bilinç kampına katılan izcilere, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı tarafından Çanakkale Kara Muharebeleri ve 57. Alay hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kamp alanında coşkuyla kutlayan izciler, düzenlenen törende şiirler okudu, tiyatral gösterilerde bulundu. 57.Alay Kampı, 23 Nisan Gösterilerinde okudukları şiirler ve kendilerine olan özgüvenleri nedeniyle Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer SUBAŞI, federasyon başkanlığını ve fularını bir günlüğüne okulun izcilerinden Yigit ÇİÇEK'e verdi.

TIFAKE Başkanı Nuri KARSLI'da başkanlık fularını ve yetkilerini yine okul öğrencilerinden Alperen YILDIRIM'a devretti. 

Ayrıca düzenlenen kampta Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ögrencileri Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ile de hatıra fotoğrafı çekindiler

Unutulmaz anlar yaşayan Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, 57.Alay kampına neşe katan kulüplerden biri oldu. 

Bizlerde Afyon Kent Haber ailesi olarak genç izcileri tebrik ediyoruz. 

Haber: Afyon Kent Haber / Özel Haber




Afyonkarahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Çanakkale