Max Julien, 88 yaşında yaşamını yitirdi

TAKİP ET

Son dakika : Ünlü oyuncu ve senaryo yazarı Max Julien, 88 yaşında hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nden acı haber geldi. Oyunculuğu ile birlikte yazdığı senaryolarla da dikkat çeken ünlü oyuncu Max Julien, 88 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Acı haberi, hanımı eşi Arabella duyurdu.

Juilen'in Kaliforniya, Sherman Oaks'ta öldüğü açıklandı. Ölüm sebebi ise belirtilmedi.

MAZ JULIEN KİMDİR?

1973 senesinde The Mack filmindeki Goldie rolüyle ismini hafızalara kazıyan Max Julien, Michael Campus'un yönetmekte olduğu filmde Juanita Moore ve Richard Pryor ile bir arada rol almıştı. Filmde Oakland'da eski bir mahkumu canlandıran Juilen, filmin büyük başarısıyla ilgileri üstüne çekmişti. Bağımsız bir film olan The Mack, diyalogları ve Willie Hutch'ın yaptığı müzikleriyle kült bir film durumuna geldi.

Filmin senaryosunun ilk taslağını o vakitler San Quentin Hapishanesi'nde mahkum olan Robert J. Poole yazmıştı. Julien ve Pryor çekimler esnasında senaryoyu revize etmişti.

Max Julien'in oyunculuk kariyeri gerçekten 1950'li senelere dayanıyordu. Washington D.C'de doğan oyuncu, Howard Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra New Yor'ta tiyatrocu oldu. Sonrasında Psych Out ve Makin Straight filmlerinde Jack Nicholson ve Harrison Ford gibi isimlerle çalıştı. Öncesinde bir iki TV filminde de rol aldı.

Goldie'de oynadığı sene yazdığı senaryo Cleopatra Jones filminde kullanıldı. 1974'te yazdığı diğer bir senaryoda Gordon Parks'ın hususu oldu.

Julien'in en çok tanınan eseri The Mack, 90'lı senelerde LL Cool J, Too Short ve Big Daddy Kane gibi hip-hop senedızlarının şarkılarında da izler bırakmıştı.

Julien ilaveten heykeltraş ve giysi tasarımcısıydı.