MasterChef Türkiye'de Ana kadroya giren 16. isim belli oldu

TAKİP ET

MasterChef Türkiye 2021, 22 Ağustos bölümüyle nefesleri kesti. İşte final turunda rakiplerini geride bırakarak ana kadronun 16. ismi olmaya hak kazanan müsabakacı...

Büyük dikkatle takip edilen ve her bölüm değişik heyecanlar yaşatan MasterChef Türkiye’de ana kadro müsabakacıları belli oldu. MasterChef 2021’in bu akşam ekrana gelen yeni bölgede yedek müsabakacılar arasında kıran kırana geçtiğimiz mücadele sonucunda 16. müsabakacı da seçildi. Böylece MasterChef Türkiye 2021 müsabakacıları belli oldu.

MASTERCHEF’TE ANA KADROYA GİREN 16. YARIŞMACI KİM OLDU?
Sevilen müsabaka MasterChef Türkiye’de final turu sona erdi ve elemelerden geçip ismi yazılı önlüklerini kazanan 16 müsabakacı belli oldu. 22 Ağustos pazar akşamı ekrana gelen MasterChef’in 44. alanında heyecan dolu anlar yaşandı. Final turunun yedek müsabakacıları, verilebilecek son önlüğü kazanmak amacıyla karşı karşıya geldi.

MasterChef 2021 yeni bölgede on beş yedek müsabakacıdan ilk istenen yemek “dalyan köfte” idi. Şefler, bu yemeği yapmaları amacıyla müsabakacılara 50 dakika vakit tanıdı. Yarışmacılar, kolları sıvadı ve tezgahlarının başına geçerek en iyi yemeği yaparak ileri tura kalmak amacıyla bütün becerilerini sergiledi.

İlk tur amacıyla verilen zamanın sonucunda şefler, hazırlanan yemeklerin tadımını yaptı. Tek tek tadılan yemeklerden sonra şefler bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme neticesinde yaratıcılık oyununa kalan yedi müsabakacı; Yiğit, Araz, Merve, Pelin, Azize, Samet ve Sergen oldu.

Yaratıcılık oyununa kalan yedi müsabakacıya verilen ana ürün ise kavun idi. Bu ürünle yapılacak yaratıcı bir tabak amacıyla şeflerin verilen vakit 40 dakika oldu. Bir dakika düşünme zamanı ve üç dakikalık market alışverişi ardından müsabakacılar, birbirinden lezzetli ve enfes tabaklar çıkardı. Şefler, bu yemekler karşısında karar vermekte çok zorlandılar. Oybirliği ile alınan karara göre gecenin en iyi yemeğini yapan ve şeflerden büyük övgü alan Sergen, MasterChef Türkiye’nin ana kadrosuna giren 16. müsabakacı oldu.

masterchef 16.isim