MasterChef Programında Yapılan Gazel Böreği Tarifi

TAKİP ET

MasterChef All Star'da yer alan Gazel Böreği tarifi, program izleyicileri tarafından merakla araştırılıyor. Akdeniz mutfağının yerel lezzetlerinden olan ve özellikle Burdur iline ait bu lezzetli tarif, uygulanabilirliği ve farklı lezzeti ile de dikkat çekiyor. Peki, bu eşsiz lezzet olan Gazel Böreği nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir? İşte, Gazel Böreği tarifi...

Gazel Böreği Nasıl Yapılır?

Gazel Böreği, MasterChef All Star programında yapıldığından beri izleyicilerin yoğun ilgisine maruz kaldı. Bu türden bir lezzetle ilk kez karşılaşan birçok kişi, tarifini ve yapılışını merak etti. Burdur ve Antalya gibi Akdeniz bölgelerine özgü olan bu lezzetli börek, özellikle rengi ve çıtırlığı nedeniyle dökülen ağaç yapraklarına benzetilmiş ve bu sebeple "Gazel Böreği" adını almıştır.

MasterChef Gazel Böreği Tarifi:

Bu özgün ve farklı lezzeti evinizde denemek isterseniz, Gazel Böreği'nin malzemeler ve tarifi şu şekildedir;

Gazel Böreği Malzemeleri:

Hamuru için gereken malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için gereken malzemeler:
- 250 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 haşlanmış patates
- 3 dal maydanoz
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz

Gazel Böreği Yapılışı:

Güzel bir börek hamuru yoğurmak için un, su, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu karıştırın ve un-kabartma tozu karışımından oluşan hamuru yoğurun. Pişene kadar bıraktığınız börekleri sarı renk alıncaya kadar 180 derecede ısıtıla fırında 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra da hemen servis yapabilirsiniz. İşte bu kadar basit! Keyifli ve lezzetli sofralar dileriz.

MasterChef Gazel Böreği Tarifi