M. Raif İnan: Tavuk Gübresini Gazlaştırma Teknolojisi ile Enerjiye Dönüştürüyoruz!

TAKİP ET

M. Raif İnan'ın hissedarlarından biri olduğu GCL şirketi, kendi geliştirdikleri patentli gazlaştırma teknolojisi ile öncü çalışmalar yapıyor.

M. Raif İnan’ın hissedarlarından biri olduğu GCL şirketi, kendi geliştirdikleri patentli gazlaştırma teknolojisi ile öncü çalışmalar yapıyor. Türkiye’de de bu teknolojiyi uygulamaya başladıklarını söyleyen M. Raif İnan, bu alanda kullandıkları en önemli kaynağın tavuk gübresi olduğuna değindi. İnan, “Tavuk gübresini gazlaştırma teknolojisi ile enerjiye dönüştürdük ve çok başarılı bir uygulama oldu.” sözleriyle projenin detaylarından bahsetti.

Türk girişimci M. Raif İnan gazlaştırma teknolojisi alanında Bolu’da yaptıkları çalışmalardan söz etti. Bolu’da gerçekleştirdikleri çalışmanın başarılı olduğunu söyleyen İnan, bu alanda çalışma yapan tüm paydaşlarla iş birliği geliştirmeye hazır olduklarını söyledi.

M. Raif İnan: Bu Alanda İlgili Tüm Paydaşlarla İş Birliği Geliştirmeye Hazırız!

Prof. Murat Doğru ve Aira Yönetim Kurulu Başkanı M. Raif İnan, 'Biyokütle ve Atık Gazlaştırma Teknolojisi' alanında kendi patentine sahip İngiltere merkezli Gasification Consultancy Limited (GCL) şirketinin hissedarları. Geliştirdikleri bu patentli gazlaştırma teknolojisi ile öncü ve başarılı uygulamalara imza atıyorlar.  Türkiye’de bu teknolojiyi uyguladıkları atık türlerinden biri tavuk gübresi. Bu teknolojiyi ve Bolu’daki uygulamayı değerlendiren İnan;

‘’GCL gazlaştırma teknolojisi, evsel, endüstriyel ve biyokütle atıklarından, ısıtma, soğutma ve elektrik enerjisi üretimi için yüksek karlılığa sahip sentez gazı üreten patentli bir gazlaştırma teknolojisi. Aslında atıkları kullanmanın en temiz, en pratik ve en güvenilir yolunu sunuyor. Düşük değerli atıkları elektrik enerjisi, sentez gazı, hidrojen, sıvı yakıtlar ve biyokömür gibi yüksek değerli emtialara dönüştürüyor. Birçok farklı hammadde türü ile de çalışabiliyor.  Bu hammadde türlerinden biri de tavuk gübresi. Dünyanın en zor ve sıkıntılı atıklarından biridir tavuk gübresi. Biz Bolu’da örnek bir çalışma yaparak tavuk gübresini gazlaştırma teknolojisi ile enerji’ye dönüştürdük ve çok başarılı bir uygulama oldu. Bu alanda ilgili tüm paydaşlarla iş birliği geliştirmeye hazırız.

Raif İnan M.Raif İnan Raif İnan İBB Raif İnan TRT