Lokman Özkul yazdı! UTANIYORUM !

TAKİP ET

Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un kaleme aldığı Utanıyorum isimli köşe yazısı..

Utanmayanlar adına utanmaya devam ediyoruz. Cennet ülkemizi cehenneme çevirmeye çalışan; caniler, katiller, sapıklar, sapkınlar, kabadayı bozuntuları, ahlak tanımazlar, aymazlar ve daha niceleri..  utancımız olmaya devam ediyor. Haktan hukuktan, kul hakkından bihaber, ahlaksız görgüsüz, sonradan görme bazı tipler aymazlıkta, vandallıkta sınır tanımıyor.

Hemen bazılarını buradan zikredeyim:

Evli olduğu halde çocuğu başkasından oldu diye sevinç çığlığı atan ahlaksız kadın, yediği çiğ köfte acılı diye gariban tezgahtara tekme tokat saldıran vandal ve vandallar, çalıştırdıkları çırağı 200 Tl yevmiyesini vermemek için 5 saat demirle, sopayla döven hastanelik eden zorbalar, 10 yaşındaki çocuğunu kendi elleriyle boğarak öldüren cani baba.



Özellikle son bahsettiğim örnekte resmen kanım dondu, sözcükler boğazıma takıldı, nasıl feryat edeceğimi bilemedim. Bu cani baba diyor ki; ben çok günahkarım, çocuğumun da büyüyünce bir günahkar olmasını istemiyorum, onun için öldürdüm diyor. Be vicdansız be insafsız canavar insan! haşa sen Allah mısın ki, çocuğun ileride çok günahkar olacak diye kendince hüküm veriyorsun. Velev ki büyüdü günahkar oldu sana ne? Allah’ın affetmeyeceği hiçbir günah yoktur, tevbe kapısı af kapısı her zaman açıktır. Anne babaya düşen çocuklarını ellerinden geldiğince en güzel şekilde eğitmek yetiştirmektir. Kelimeler kifayetsiz kalıyor değerli okurlar, bu gördüklerimiz, duyduklarımız, izlediklerimiz karşısında ne diyeceğimizi hangisine şaşıracağımızı bilemez olduk. Aa bunu da mı yapmışlar demek durumunda kaldığımız haller oluyor maalesef.



Eşine şiddet uygulamaya devam eden zorbalar, karısını iki gün aç susuz bırakıp mütemadiyen şiddet uygulayan, olmaz olsun böyle koca dediğimiz insanlıktan çıkmış insancıklar, çocuğunun gözü önünde, baba yapma çığlıkları altında boşandığı karısını tekme tokat döven psikopatlar, ekmek parası için çöpten kağıt toplayan gence pompalı tüfekle ateş açan vandallar, gözü dönmüş caniler. Saymakla bitmiyor, sonları da gelmiyor bunların. Bi bitseniz, bitmediniz gittiniz diyoruz.

Pandemi döneminde kuralları hiçe sayanlar; evleri depoları kumarhaneye çevirip kumar oynayan, virüsü her tarafa yayan kumarbazlar, hava atacağım diye drift yapanlar, hiçbir önlem almaksızın lastik yakmacasına drift yarışları düzenleyenler, gizli kapaklı partiler düzenleyenler, Allah’ın haram kıldığı içkiyi bile sahte yapıp insanları öldürenler, üç beş kuruş daha fazla para kazanacağım diye insanların sağlığıyla hayatlarıyla oynayanlar siz de utancımız olmaya devam ediyorsunuz.


Velhasıl  saydığım bütün bu insan müsveddelerinden utanıyorum. Onlar utanmıyor lakin biz onlar adına da utanmaya devam ediyoruz. Onların yüzü kızarmıyor bizim yüzümüz kızarıyor, onların kanı donmuyor bizim kanımız donuyor.

Hep mi kötü örnekler var diyeceksiniz. Elbette ki değil. Güzel örnekler de çok fazla, bunlar belki binde biri veya on binde biri ancak oluşturuyor. Basınımızın belli bir kesimi özellikle olumsuz örnekleri nazara  veriyor, insanımızda da bu ülkede hiç mi güzel şey olmuyor endişesi uyandırıyor. Elbette basının görevi haber yapmak, insanları bilgilendirmek. Bir basın mensubu olarak benim de basın mensuplarından ricam güzel örneklerin daha çok ön plana çıkarılması. Hep olumsuz örnekleri vererek zaten sancılı olduğumuz şu pandemi sürecinde, insanımızı daha da karamsar yapmamak.

Bütün bu olumsuz örneklere rağmen biz gelecek adına umutluyuz, yeter ki sorumluluk sahibi olalım, çocuklarımızı milli ve manevi değerler üzerine ahlaklı karakterli yetiştirelim. Vicdanı olan, vicdan muhasebesi yapabilen bir gelecek yetiştirelim. O zaman her şeyin daha da güzel olacağını fark edeceğiz.

Umutlu yarınlara..

Lokman ÖZKUL
Eğitimci- Yazar
lokmanozkul@gmail.com