Lokman Özkul kimdir? Nereli ve çalışmaları nelerdir?

TAKİP ET

Eğitimci - Yazar Lokman Özkul'un hayatı araştırılıyor. Peki Lokman Özkul kimdir? Lokman Özkul aslen nerelidir? Lokman Özkul ne zaman, nerede doğdu? İşte Lokman Özkul'un hayatı..

Lokman Özkul kimdir? ( Biyografisi )

Lokman ÖZKUL, 1972 yılının 3 Mart’ında İhsaniye İlçesine bağlı Bozhüyük Köyü’nde dünyaya gelmiştir. 1 yaşında ailesi ile birlikte Afyon Merkez’e yerleşmişlerdir. İlk ve orta öğrenimini Afyonkarahisar’da, yüksek öğrenimini Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1996 yılında öğretmenliğe Aydın’da başlayan Özkul, 2003 yılından bu yana da Afyonkarahisar’da öğretmen ve idareci olarak çalışmaktadır. Vatani görevini Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı’nda asteğmen ve Batman şehrinde asteğmen öğretmen olarak tamamlamıştır. Yazarın şu anda basılmış 7 kitabı vardır:

2015 yılında seçme yazılarından yayınlanan Öz’den Söz’e adlı ilk kitabı.

Tasavvuf alanında yazdığı, İlahi aşkı anlatan Aşkın Ebedi Hali adlı ikinci kitabı.

Yeryüzünde işlenen ilk cinayet olan Kabil-Habil kavgasından başlayan süreci anlatan ‘İnsanlığın Kavgası: Habil Kabil’ adlı kitabı.

Milli Mücadele kahramanlarından Kasap Osman’ı ve İnce Memed’in Afyon yıllarını anlattığı ;Kasap Osman Destanı ve İnce Memed Gerçeği adlı kitabı.

Çocuklarımıza Afyonkarahisar’ı masal tadında tanıttığı Haşgeş İle Gaymak adlı masal kitabı.

Çanakkale Geçilmez Zaferinin mimarlarından Seyit Onbaşı’nın hayatını roman tadında aktardığı Anadolu’nun Destanlaşan Kahramanları serisinden: Seyit Onbaşı kitabı.

2017 yılında şehit edilen bu devrin on beşlilerinden Eren Bülbül’ün öyküsünü anlattığı, Anadolu’nun Destanlaşan Kahramanları serisinden: İyi ki Varsın Eren adlı öykü kitabı.
Özkul’un diğer çalışmaları da devam etmektedir. 

Özkul, TV ve Radyo programcılığı, maç spikerliği yanında, Afyonkarahisar'da yayın yapan Yerel Gazetede ve internet haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Spor yazarı ve yorumcudur.

Özkul, evli ve üç çocuk babasıdır.

lokman özkul Afyonkarahisar