Lojistik Firmaları

TAKİP ET

Lojistik firması olarak tercih edeceğiniz firmanın taşımacılık ve depolama ihtiyaçlarınızın tümüne cevap verebilmesi önemlidir.

Özellikle Türkiye'nin konum itibariyle ciddi bir ticaret merkezine dönüşmüş olması bu durumu kolaylaştırıyor. Yurtiçi ve yurtdışı seferlerle taşımacılık alanında tüm alternatifleri değerlendirme şansı bulabiliyorsunuz. Karayolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı, denizyolu taşımacılığı ve demiryolu taşımacılığı ile nakliye anlamında geniş yelpazeli bir çözüm üretilmesi mümkün olabiliyor. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak lojistik firmaları tarafından depolama, antre, gümrük, sigorta, dağıtım ve katma değerli işlemlerde de hizmet skalası öne çıkıyor. Böylece tek bir firma ile çalışarak üretim bandından son tüketiciye mal ve hizmet ulaştırılabiliyor.

Lojistik Hizmetlerinin Fiyatları

Lojistik maliyetleri için son dönemlerde artan arz talep döngüsünün büyük bir avantaja dönüştüğü görülebilir. Artık tüketim oranının artması ve sürdürülebilir ticaret hacminin yükselmesiyle birlikte depolama ve lojistik çalışmalar artış gösteriyor. Dolayısıyla doğru zaman içerisinde doğru stok kontrolleriyle en düşük maliyetler yakalanabiliyor. Elbette ki lojistik şirketleri tarafından yürütülen bu operasyonların en önemli noktası maliyet ve kalite odağı oluyor. Lojistik hizmetlerinde fiyat belirleyici unsurlar arasında sunulan hizmetin derinliği de ön plana çıkıyor. Tercihinize bağlı olarak yurtdışı taşımacılık ve depolama hizmetleri için gümrük, sigorta, elleçleme gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Yine denizyolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı gibi nispeten daha yüksek maliyetli transport işlemleri uygulanabiliyor. Yurtiçi ve yurtdışı nakliye hizmetleri için dağıtım ağının da fazlasıyla önemli olduğunu söylemeliyiz. Bunun stabil olarak sağlanabilmesi ise depolama tesisi, uygun araç filosu ve takip edilebilir envanter yönetimiyle mümkün hale gelebiliyor. Türkiye için lojistik ile taşımacılık kavramları birbiriyle özdeşleşmiş olmasına rağmen depolama ve antrenin sektörün diğer yarısını oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durumda da ister istemez lojistik şirketleri arasındaki rekabeti belirleyen bir unsura dönüşüyor. Daha geniş kapasiteli depolama tesisleri ve takip edilebilir envanter yönetimiyle stoklar belirli bir düzeyin altında tutulabiliyor. Bunun hem üretici firma için hem de tüketici için bir avantaja dönüşerek maliyetleri aşağıya çektiği aşikâr. Geniş bir dağıtım ağı, araç filosu ve kaliteli hizmet ile beraber lojistik operasyon fiyatları en uygun forma bürünerek müşterilere sunulabiliyor.