Küçük öğrenciler Adım Adım Kodlama Atölyeleri'nde gelişiyor

TAKİP ET

Bursa'da Nilüfer Belediyesi Burak Berk ve Çamlıca kreşlerinde eğitim gören küçücük öğrenciler, 'Adım Adım Kodlama Atölyeleri'ne katılarak algoritma, analitik düşünme ve sorun çözme gibi kazanımlarda gelişim gösteriyor.

Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesindeki ‘Atölye Nilüfer Fethiye ve ‘Atölye Nilüfer Karaman’, pandemi nedeniyle online düzenlediği atölye ile eğitimlerini, tekrar yüz yüze yapmaya başladı.

Nilüfer Belediyesi’nin, gençleri ve çocukları geleceğe hazırlamak, dünyada süratle sunulan “Kendin yap” kültürünü şehirde yayabilmek hedefiyle yaşama geçirdiği Atölye Nilüfer’de, 5-6 yaş grubundaki küçücüklerde eğitim alıyor.

‘Adım Adım Kodlama Atölyeleri’ uygulaması kapsamında Nilüfer Belediyesi Burak Berk ve Çamlıca kreşlerinin 5-6 yaş grubu öğrencileri katılıyor. Atölyede eğitim alan küçücükler , “Bilgisayar, klavye ve fare nedir?” sorularına cevap alarak, oyunlaştırma yöntemiyle algoritma mantığını kazanıyor. Atölye uygulaması kapsamında küçücük parmakların algoritma, analitik düşünme ve sorun çözme gibi kazanımlarda gelişim göstermeleri hedefleniyor. Eğitim senesi süresince devam edecek atölyeye katılan çocuklar yeni veriler öğrenerek, değişik bir tecrübe yaşıyor.