Kozmetik Kongresinde liderler tek çatıda bir araya geldi

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk Uluslararası Kozmetik Kongresi olma özelliğine sahip 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi, KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) aracılığıyla düzenlendi.

Sanayi Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Avni Dilber, İKMİB Başkanı Adil Pelister, Akademisyen/Uzman Psikolog Prof.Dr.Üstün Dökmen, akademik eksperler ve sektör liderleri ilk kez tek çatıda bir araya geldi.

Çevreci politikaların hazırlanması konusu ile ilgili firmalar aracılığıyla geliştirilecek bilincin sektör amacıyla rehber oluşturacağına ilgi çeken KÜAD Kongre Başkanı Fuat Arslan, "Sürdürülebilirlik ilişkisini odak noktaya alarak istikbal nesillere sıhhatli yarınlar bırakmak amacıyla bir fırsat meydana getirmek istiyoruz" dedi. KÜAD Başkanı Levent Kahrıman “Geleceğimiz amacıyla her alanda ehemmiyet teşkil eden sürdürülebilirlik kavramı, kozmetik pazarında de olmazsa olmaz kriterler arasında" dedi.

'ÜRÜNLERİN DOĞALLIĞI KLİNİKLERDE KANITLANMALI'

"Bir kozmetik ürünün doğal, organik olduğunu söyleyebilmesi amacıyla ilk olarak klinik disiplinlerce bunu kanıtlaması gerekiyor" diyen Prof. Dr. Semra Sardaş, "Sadece kozmetik mamüllerde değil güvenliğin devam ettirilmesi bugünümüzde insan tüketimine açık her ürün amacıyla geçerliliğini koruyor" dedi.

Kimya sektörünün girmediği alan olmadığına vurgu yapan Mubahat Akın “İnşaat, otomotiv ilaç gibi kimyada yapılacak bir tedavi her alandaki sürdürülebilirliği getirecek demektir. Geleceğin gereksinimleri nereye şekilleniyorsa ar-geyi de o bölgeye şekillendirmeniz gerekiyor. Karbon idaresi döngüsel ekonomi sürdürülebilir mamüller gibi konular büyük ehemmiyet arz ediyor" dedi.