Koronavirüs Vaka Sayıları İl İl Paylaşıldı: Afyon Kaçıncı Oldu?

TAKİP ET

1 Temmuz'da Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye' de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il il bir haftalık vaka sayılarını paylaştı. Sağlık Bakanı Koca, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs olay sayıları ülke çapında artışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 24-30 Temmuz tarihleri arasındaki haftalık vaka sayısını açıkladı. Haftalık verilerin olduğu haritaya göre, Afyonkarahisar’da vaka sayısında artış yaşandı. Buna göre, Afyonkarahisar’da geride bıraktığımız hafta 100 bin şahısda görülen vaka sayısı 34,98 iken bu hafta bu sayı 24-30 Temmuz tarihleri arasında yüzde 152 artarak 88,48 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan anlık bilgilere göre, 5 Ağustos itibarıyla ülke çapında, 74 milyon 820 bin 94 kez aşı yapıldı. Bu sayının 41 milyon 423 bin 756’sı birinci doz, 28 milyon 84 bin 524’ü ikinci doz aşı uygulaması.

AFYONKARAHİSAR’DA KAÇ KİŞİ AŞI OLDU?
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi bilgilere göre, nüfusu aşağı yukarı 726 bin olan Afyonkarahisar’da 1. doz aşı yapılan şahıs adedi 361 bin 598’ye ulaşırken, 2. doz aşı yapılan şahıs adedi ise 239 bin 148 oldu.


afyon haftalık vaka sayısı koronavirüs vaka sayısı afyonda vaka sayısı afyonda kaç kişi aşı oldu