Köksal, Mermer Sektörü Kredilerle Ayakta Durmaya Çalışıyor

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Av. Burcu Köksal, İscehisar İlçesi'nde mermer piyasasında faaaliyet gösteren işyerlerini ziyaret etti.

Her gün bir mermer ocağı kapanıyor, ocakta çalışan işçiler işsiz

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Av. Burcu Köksal, İscehisar İlçesi'nin Türkiye'de mermerciliğin kalbi olduğunu belirterek, "Ama ne yazık ki o kalp tekliyor, mermerciler iflasın eşiğinde, hergün bir mermer ocağı kapanıyor ve o ocaklarda çalışan işçilerimiz işsiz kalıyor" dedi

SEKTÖRDE YAŞANAN SIKINTILAR HAT SAFHAYA ÇIKTI
İlçe de mermer piyasasında faaliyet bulunan işyeri sahipleri Milletvekili Köksal'a yaşadıkları problemleri anlatarak, "Pandemi süreci Türkiye’deki mermer üreticilerini ve ihracatçılarını olumsuz etkiledi. Bu süreç en büyük blok mermer ithalatçısı Çin’e yapmış olduğumuz blok mermer ihracatında çok büyük bir düşüş yaşanmasına neden oldu. Bunun beraberinde koronavirüs salgını sebebiyle mermer piyasasındaki küresel fuarlarda gerçekleştirilemedi. Pandemi sonrası mermer sektörün de yaşanan maddi sıkıntılar hat safhaya çıktı." dediler.

SEKTÖR KREDİLERLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR…
Mermerin Afyonkarahisar’ın lokomotif sektörü olduğunu vurgulayan Köksal, "İscehisar ilçemiz mermer piyasasında bir hayli önemli bir yer tutmaktadır. Elektriğe devamlı yapılan zamlar, hammaddenin dolar endeksli olması, ihracatta yaşanan sorunlar mermercilerin yaşadığı sıkıntılardan yalnızca birkaçı. Maliyetlerin yüksekliği karşısında mermerciler çaresiz kalmış, birçoğu borcu borçla kapatarak veya kredilerle ayakta durmaya çalışmaktadırlar. Yaşanan bu sorunlar sebebiyle maalesef pek çok işletme bugün işçi sayısını azaltmış durumda. CHP olarak mermercilerimizin yaşadığı problemlerin çözümü noktasında gerekli girişimleri yaparak takipçisi olacağız." diye konuştu.