Kocatepe Yolunda Zafer Haftası Mesaisi Başladı
Afyonkarahisar'da 25-30 Ağustos Büyük Taarruz etkinlikleri kapsamında Şuhut, Kocatepe ve Sinanpaşa hattındaki yollarda bakım ve çevre düzenleme faaliyetleri hızlandırıldı. Kurum yöneticileri, milli mücadele ruhunun yaşatılacağı alanlardaki alt ve üstyapı çalışmalarını yerinde denetledi.
Afyonkarahisar'da her yıl büyük bir katılımla idrak edilen 25-30 Ağustos Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinliklerine sayılı günler kala, bölgedeki altyapı ile peyzaj faaliyetleri ivme kazandı. İl Özel İdaresi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 5. Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülen saha çalışmalarıyla, tarihi yürüyüşün yapılacağı mekanlar ile toplanma merkezleri misafirler için hazır hale getiriliyor.
Protokol Üyelerinden Sahada İnceleme
Milli Mücadele'nin kilit noktalarından olan şehirde, resmi kurumların ortaklaşa yürüttüğü mesai aralıksız sürüyor. Yürütülen faaliyetlerin güncel durumunu denetlemek üzere bölgeye giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper ile DKMP 5. Bölge Müdürü Kemal Can, sahada incelemelerde bulunarak personelden bilgi aldı. Düzenlenen denetim gezisinde, etkinliklerin kusursuz geçmesi adına atılması gereken idari ve teknik adımlar değerlendirildi.
Şuhut'tan Sinanpaşa'ya Uzanan Hatta Kapsamlı Bakım
Kurtuluş Savaşı'nın seyrini değiştiren ve Şuhut ilçesinden başlayarak Kocatepe üzerinden Sinanpaşa'ya uzanan tarihi koridorda geniş çaplı bir revizyon yapılıyor. İlgili birimlere bağlı ekipler, güzergah üzerindeki asfalt zeminlerde oluşan bozulmaları onarırken, sürüş ve yaya güvenliğini sağlamak adına trafik çizgilerini baştan sona yeniliyor. Böylelikle kutlamalar esnasında oluşabilecek yoğunluktan kaynaklı muhtemel aksaklıkların önüne geçilecek.
Ortak Kullanım Alanları Temizleniyor
Altyapı iyileştirmelerinin yanı sıra görsel bütünlüğü tesis etmek üzere çevre ve temizlik işlerine de ağırlık veriliyor. Ziyaretçilerin kullanacağı dinlenme tesisleri, toplanma noktaları ve yürüyüş yolları etrafında uzayan yabani otlar titizlikle temizleniyor. İlgili müdürlükler, ecdadın hatırasına yaraşır bir görünüm oluşturmak adına yoğun bir mesai harcarken, sahadaki tüm fiziki müdahalelerin 25 Ağustos tarihinde başlayacak resmi törenlerden önce tamamen bitirileceği bildirildi.