Kocaeli Valisi, Rehin alınan çalışanları kurtarma operasyonunu değerlendirdi

TAKİP ET

Kocaeli Valisi Settar Yavuz, Gebze'deki bir fabrikada rehin alınan çalışanları kurtarma operasyonunu değerlendirdi. Hızlı ve etkili müdahalenin detaylarına göz atın.

Kocaeli Valisi Settar Yavuz, Gebze'deki bir fabrikada meydana gelen rehin alma olayında emniyet müdürlüğünün başarılı operasyonunu duyurdu. Vali Yavuz, olayın detaylarını paylaşarak, emniyet güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesinin rehinelerin sağ salim kurtarılmasını sağladığını belirtti.

Kocaeli Valisi Settar Yavuz, Gebze'deki bir fabrikada eski çalışanın gerçekleştirdiği rehin alma olayına dair açıklamalarda bulundu. Vali Yavuz, "Hedefimiz öncelikle kardeşlerimizi sağ olarak oradan çıkarmaktı. Nitekim bu süreci kıymetli emniyet mensuplarımız istihbarat teşkilatımız olabilecek tüm bağlantılarını da değerlendirerek bir çalışma gerçekleştirdik." dedi.

Olayın detaylarını paylaşan Vali Yavuz, müzakerelerin sonuç vermemesi üzerine emniyet güçlerinin küçük bir operasyonla şahsı etkisiz hale getirdiğini açıkladı. "Rehinelerin hepsine zarar gelmeden küçük bir operasyonla da etkisiz hale getirdik çünkü müzakereler sonuç vermedi." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi, içerideki rehinelerin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendilerinin olayın başlangıcından itibaren içeride bulunduklarını vurguladı. Emniyet güçlerinin profesyonel müdahalesi sayesinde herhangi bir ateş etme eylemi yaşanmadığını belirten Vali Yavuz, şahsın silahlarının da kontrol altına alındığını söyledi.

"Şahısın iki silahı vardı üzerinde de düzenekler mevcuttu. Bizler bu konularda çok hassas davranıp her ihtimali değerlendiririz. Elbette olmadığını düşünüyorduk ama böyle durumlarda her ihtimali hassasiyetle değerlendirip bu kararı veririz." diyen Vali Yavuz, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Kocaeli Valisi, rehin alma olayında emniyet güçlerinin gösterdiği başarıyla bir kez daha Türkiye'nin huzur ve güvenine vurgu yaptı. "Bir Türkiye’nin huzurundan ve güveninden yanayız. Bu tür davranışları sergileyen herkesin karşısında önce hukuk işler. Güvenlik birimleri üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmiştir." şeklinde konuştu