Kocaeli'de Spor Okulları'nda özlem bitti

TAKİP ET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel duruma getirdiği Ücretsiz Spor Okulları, geçen senelerde öğrencilerin yoğun katılımıyla, derli toplu olarak gerçekleştirildi.

Dünyayı etkileri altına alan ve ülkemizde de etkili olan COVID-19 salgınıyla birlikte bütün aktivitelerini ertelemek mecburiyetinde kalan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kültürel ve sportif hareketlerini tekrar Aralıksız olarak sürdürüyor.

Ülkemizde kademeli normalleşme ile birlikte hasret duyulan yaz spor okullarını öğrencilerden daha çok ayrı tutmak istemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü sportif aktivitelerini sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kocaeli'nin spor şehri olma amacı doğrultusunda spora verilen önemin bir göstergesi olan ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını, spora yönelmelerini sağlamak amacıyle düzenlenen bedava spor okulları yaz devresi etkinlikleri; Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde gerçekleştiriliyor.

Covid-19 pandemi tedbirleri öneme alınarak bölümünde eksper eğitmenler aracılığıyla verilen eğitimlerle, öğrencilerin hem becerileri artırılıyor hem de keyifli süre geçirmeleri sağlanıyor. 15 Eylül’e kadar sürecek Ücretsiz Spor Okulları yaz devresi sportif faaliyetler; Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Güreş, Masa Tenisi, Satranç, Voleybol ve Yüzme branşlarında yapılıyor.