Kırşehir Ahi Evran Külliyesi çevresinde düzenleme yapılacak

TAKİP ET

Bir dizi programlara katılmak üzere Kırkent'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ahi Evran Külliyesi ile alakalı müjdeler verdi. Bakan Kurum, Ahi Evran Külliyeti suretine yakışmayan binaların olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın rızasıyla külliyemizi, anlayışımızı, o kültürümüzü medeniyetimizi öne çıkaracak bir planlama projesini külliye çevresinde yapıyor olacağız" dedi.

Kırkent’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali İbrahim Akın’ı makamında ziyaret etti. Buradan Ahi Evran Külliyesi’ne geride bıraktığımız Bakan Kurum, yolda esnaf ve vatandaşlarla bir vakit sohbet etti.

KIRŞEHİR’E 8 MİLYARLIK YATIRIM YAPILACAK
Daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililere seslenen Bakan Murat Kurum, Kırkent’e 8 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımların 3 milyar liralık kısmının da kendi Bakanlığı'na ait olduğuna ilgi çeken Bakan Kurum, “Ahi Evren Külliyesi'nde yaptığımız ve onun çevresinde yapacağımız planlama, ulus bahçesiyle alakalı yer çalışmalarını yaptık. Yapacağımız belirleme kapsamında, edeceğimiz istişare kapsamında alacağımız kararla eş güdümlü Kırkent’imize inşallah kent merkezinde kente yakışan, Ahilik Kültürü’ne yakışan bir ‘ulus bahçesi’ kazandırıyor olacağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. Kurum, Ahi Evran Külliyesi çevresine yakışmayan binalarla alakalı de planlama yapacaklarını açıkladı.