Kılıçdaroğlu: Liyakatlı insanlar kamuda görev almalı

TAKİP ET

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi Marmaris Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu,  liyakatli, balakalı, meseleye yoğunlaşan ve sıkıntısı çözecek insanların kamu yönetiminde vazife alması gerekliliğini belirtti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki incelemelerinin sonrasında Muğla'ya gelen Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi Marmaris Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti, orman yangını söndürme çalışmalarıyla alakalı brifing aldı.


Akşam saatlerinde Marmaris’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; yanında CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP  Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin’le eş güdümlü yangında söndürme çalışmalarına katılan Marmaris İtfaiye Grup Amirliği'ne bir işlemiş olsun ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, son bir haftada Muğla çapında çıkan orman yangınları ve uygulanan mücadeleler ile alakalı bilgi verirken,  Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da Marmaris’te devam eden yangında şu ana kadar 8 Bin hektarlık alanın yandığını dile getirdi.

Söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’ e işlemiş olsun dilekleriyle başladığı konuşmasında yangının çıktığı andan itibaren gözlerine uyku girmediğini, sıkıntısı çözüme ulaştırmak mecburiyetinde olduğunu, Marmaris'e karşı sorumluğu bulunduğunu söyledi.

"BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ LİYAKATLİ, BİLGİLİ, BİRİKİMLİDİR..."

Muğla Büyükşehir ile Marmaris belediye diğernlarının çabalarını sürdürdüğünü izah eden Kılıçdaroğlu, "Bir diğer gerçeğimiz daha meydana çıktı. Tüm Türkiye'nin bilmesini isterim. Nerede bir problemle karşılaşsa bir belediye diğernımız, büyük bir iş birliği, dayanışma içersinde belediye diğernlarımız bir araya geliyor. Sorunun çözümüne katkıda bulunuyorlar. Bu hususta CHP'nin Genel Başkanı olarak benim talimat vermem söz hususu değil. Çünkü bizim belediye diğernlarımız liyakatlidir, balakalıdir, birikimlidir, sıkıntısı görür ve meseleye kilitlenir, nasıl çözüleceği hususu ile alakalı çaba harcar. Ben yalnızca yangın çıktığı saatten bu yana belediye diğernlarımızı arıyorum, hal ile alakalı bilgi istiyorum. Bu, şunu gösteriyor. Gerçekten var olan sistem siyasal iktidarın merkezden vakası yönetmesini olası kılmıyor. Çünkü talimat bekliyorlar. Bir şahıstan talimat istikbal ki hatalar çözülsün. Eğer bir ülkenin yönetimini bir bireyin talimatına bağlarsanız, bu problem çözülmez" diye konuştu.

"ORMAN YANGINLARI YENİ BİR OLAY DEĞİL"

Belediye diğernlarının bu felsefeyle hareket ederek problemlere kilitlenmeye çalıştığını altını çizen Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesinin orman yangınlarıyla alakalı yaptığı çalıştayın kitapçığını göstererek, çalıştayların önemine işaret etti.

Orman yangınları yeni bir vaka olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir iktidarın yapması gereken; orman yangınları her sene oluyorsa ve bizim ciğerlerimiz yanıyorsa çözümler üretmesi gerekir. Ama 0 siyasi otorite bu vazifiyeti yapmıyor. Bu vazifiyeti kim yapıyor? Büyükşehir belediye diğernımız yapıyor. Ormanlarımız güvenliğini sağlamak vazife değil sorumluluktur. Orman yangınları çalıştayı yapıyor. Siz hiç orman bakanlığının orman yangınlarını tedbirek amacıyla bir çalıştay yaptığını duydunuz mu?  Veya bir tedbir alınması gerekliliğini duydunuz mu, yapmıyorlar. Yangın çıktıktan sonra sanki yeni bir vaka olmuş ve biz bu yeni vaka karşısında nasıl bir tedbir alırız diye düşünüyorlar. Her sene tekrarlanan vakalar. İktidar sahiplerini söylemleri biri birisi ile  çelişiyor. Birisi diyor uçağımız yok öbürü var ama yetersiz ne yaptıklarını bilmiyorlar" dedi.

"UÇAKLARI NİÇİN AMBARA KİLİTLİYORSUNUZ?"

"2002 senesinde Türkiye’de 176 yerde orman yangını oldu birçoğumuzun haberi bile olmadı" diyen Kılıçdaroğlu, "Neden keşif uçaklarımız vardı dumanın çıktığını görür görmez yangını engelliyorlardı. Şimdi 8  - 10 yerde yangın çıktı günlerce devam ediyor. Bir Bakan gidiyor bir Bakan geliyor? Bakanların gidip gelmesi ile bu problem çözülmez ki!. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını, namacıyla ambarlara kilitliyorsunuz? Türk Hava Kurumu’nun uçakları bugün olsaydı ki bunların adedi 19 du,  bu tablo oldukça bitmişti” diye konuştu.