İstanbul'da Kadın Merkezi ve Ebubekir Meydanı Açıldı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "300 Günde 300 Proje" maratonu kapsamında Bağcılar'a kazandırdığı "İBB Kadın Merkezi" ve Ebubekir Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine 13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanları da törende yer aldı.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun Konuşmaları

İmamoğlu'nun konuşmasında, Ramazan ayının maneviyatına vurgu yaparak, ekonomik krizin özellikle ev kadınları üzerindeki etkilerini ele aldı. İstanbul Planlama Ajansı'nın araştırmalarına dayanarak, ekonomik zorlukların somut örneklerini paylaştı. Kılıçdaroğlu ise iktidarın temel amaçlarına vurgu yaparak, kadın erkek eşitliği, adalet, hukuk, insan hakları gibi konulara odaklandı.

İBB Kadın Merkezi'nin Hizmet Alanları

İBB Kadın Merkezi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde yer alacak ve çeşitli alanlarda hizmet verecek. Sağlık, sosyal hizmet, kültürel etkinlikler, istihdam, eğitim gibi birçok alanda sosyal ve fiziksel iyilik hallerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Merkezde beslenme danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, sağlık taraması, eğitim hizmetleri, dans ve spor atölyeleri, dikiş atölyesi, hukuki danışmanlık, kariyer danışmanlığı gibi birçok hizmet sunulacak.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Birlik Mesajı

İki lider de konuşmalarında birlik ve dayanışma vurgusu yaparak, ayrımcılığa karşı çıktılar. Kılıçdaroğlu, "Başı açık, başı kapalı, ayrımını ortadan kaldırmak için iktidar" dedi ve herkesi kucaklamaya yönelik bir politika izleyeceklerini ifade etti. İmamoğlu ise, "İktidarımız, 85-86 milyon vatandaşımız için. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, biz, sizin yanınızdayız" şeklinde bir birlik mesajı verdi.