"Kılıçdaroğlu: Evde engelli veya yaşlı bakana prim devletten"

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak Çankaya Belediye...

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Aile Destekleri Sigortası Buluşması'na katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada ülkedeki sosyal güvenlik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, evde engelli veya yaşlı biri bulunan annelerin çalışamadığı durumlarda, devletin bu annelerin sosyal güvenlik primlerini ödemesi gerektiğini belirterek, "O ev kadını emeklilik hakkına kavuşmalı ve onun da emeklilik hakkı olmalı" dedi.

Aile Destekleri Sigortası Buluşması'nda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, kadınların erkeklere muhtaç edilmemesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu konuşma, sosyal güvenlik sistemi konusunda önemli bir tartışma başlatırken, annelerin ve ev kadınlarının haklarına dikkat çekti.