Kentsel dönüşümde mahalle sakinlerinin taleplerini dinlediler

TAKİP ET

AK Parti kurulu kentsel dönüşüm kısmı olan Mısri Cami çevresinde yaşam sürdüren mahalle sakinleri ile mahallede bir araya geldi. Her mahalleliyi dinleyen heyet, mahalle sakinlerinin de taleplerini not etti. 

Afyonkarahisar’da kentsel dönüşümün ilk aşaması olan Mısri Cami çevresindeki evler oldu. AK Parti kurulu ikindi namazını Mısri Camiinde kıldı. Daha sonra da mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada yaşam sürdüren mahalle sakinleri kurulu karşılarında görünce kentsel dönüşümden beklentilerini aktardı. Heyet ise vatandaşlara mağdur edilmeyecekleri sözünü verdi. 

Tek Tek Vatandaşlara Anlattı, Onları Dinlediler

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, ulusvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in katıldığı mahalle ziyaretinde herkes tek tek tüm vatandaşları dinledi. Vatandaşlar da il diğernı Uluçay ve ulusvekillerine taleplerini iletti. 

“Hak sahibi almazsa kiracı alacak, o da almazsa ikinci etap sakinleri alacak”
Ziyarette bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Burada ev alma hakkın buradaki hak sahiplerinindir. Eğer buradaki hak sahipleri ev almazsa ikinci hak kiracılara verilecek. Kiracılarda alabilmek istemezlerse üçüncü hakkı ise kentsel dönüşümü plan edilen örnek olarak İmaret Cami üzerinde yaşam sürdüren vatandaşlara verilecek. Burada kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bunun sözünü defalarca verdi, vermeye devam edeceğiz. Çünkü buralar siyasi bir malzeme durumuna dönüştürülmek isteniyor. Buna fırsat vermeyeceğiz” dedi. 

“Herkesin Menfaatini Korumak Zorundayız”
AK Parti ulusvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Biz AK Parti olarak ulus bahçeleriyle, yeşil alanlarla, kentsel dönüşüm projeleriyle, şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz. İnşallah vatandaşlarımız rıza gösterirse ortak bir noktada buluşmamız durumunda burada yeni güzel bir yaşanabilir alan yapacağız. Burada biz her bireyin menfaatini güvenliğini sağlamak zorundayız. Bu yüzden hassas bir çalışmanın içerisindeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çalışmalarını yapıyor, biz de şehrin ulusvekilleri olarak haklarınızın korunması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu. 

“Milletin hakkını 19 senedir koruduğumuz gibi şimdi de kimseye yedirtmeyiz”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da şu şekilde konuştu; Biz kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Kimse de burada gelip insanları ideolojik bir nedenle yönlendirmeye kalkmasın. Biz kimin bu ulusin menfaatini düşündüğünü, kimin şov yaptığını gayet iyi biliyoruz. Buralar politika malzemesi yapılacak yerler değildir. Burada ulusin hakkı vardır, 19 senedir koruduğumuz bu hakkı şimdi de kimseye yedirmeyiz. Bir metre kare yeri olan da hakkını alacaktır, 10 metre kare yeri olan da. 

“Ankara’da diğer Afyonkarahisar’da diğer”
“Buralar siyasi arenaya dönüştürülecek alanlar değildir” diyen AK Parti ulusvekili İbrahim Yurdunuseven de “Birileri kendisine siyasi malzeme arıyorsa, bunun yeri kentsel dönüşüm alanları değildir. Riskli binaların yıkımını ve kentsel dönüşümü gerçekleştiren 6306 sayılı yasa ile 5998 sayılı yasaun iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne gidenlerin burada işi yoktur! Ankara’da diğer, Afyonkarahisar’da diğer olmaz. Net olursunuz. Biz burada her hak sahibinin hakkını koruyacağız. Buraya mutlaka üçüncü kişiler giremeyecek. Burada hak sahibi olanlar bellidir. Eğer onlar da istemezse kiracılara hak verilecektir. Onların da kabul etmemesi durumunda ikinci etapta yaşam sürdürenlara hak verilecektir” ifadelerini kullandı.