Kedi Aksesuarları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

TAKİP ET

Kedi sahiplenecekseniz, evcil hayvanınızın sağlığına özen göstermeniz gerekir.

Kedi sahiplenecekseniz, evcil hayvanınızın sağlığına özen göstermeniz gerekir. Aynı zamanda beslenmesi, temizliği, aksesuarları ve temel ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra aşılarını yaptıracağınız, gerekli durumda tedaviye götüreceğiniz bir veteriner de belirlemelisiniz. Kedinizin bakımını sağlayacak bazı ürünleri de temin etmeniz de gerekecektir. Kuru mamalar ve konserve mamalar, wc ürünleri, kedi tasmaları, kedi yatakları, tırmalama tahtaları, kedi ödülleri, kedi taşıma çantaları, oyuncaklar ve aksesuarlar kedinizin alışveriş listesinde mutlaka yer almalıdır.

 

Kediler gün içinde saatlerce uyuyabilir ve uyudukları alan kendilerini en güvende htikleri yerdir. Bir kedi sahiplenmeden önce evinizde belirlediğiniz bir köşede kedi yatağına yer vererek kediniz için yaşam alanı yaratabilirsiniz. Böylece kediniz sıcak, rahat, güvenli bir ortamda miskinlik yapabilecektir. Kedilerin bir diğer temel ihtiyacı da tuvalet ihtiyacıdır. Kediniz bu ihtiyacını ev içinde gidereceğinden, ona bir tuvalet kabı ve kabın içine koymak için kedi kumu satın almalı, bir kedi tuvaleti oluşturmalısınız. 

 

Eğer kedinizin dışarıda gezmesine izin vermeyi planlıyorsanız, bu durumda ona almanız gereken ilk aksesuar bir kedi tasması olmalıdır. Kedi tasması sayesinde kedinizin kaybolma riskini azaltmış olursunuz. Tasmaya iliştireceğiniz bir iletişim numarasından kedinizi bulan kişinin size ulaşmasını sağlayabilir ya da tasmaya iliştireceğiniz minik bir zil sayesinde kedinizi ev içinde kolaylıkla bulabilirsiniz. 

 

Sık sık seyahat eden biriyseniz ve yanınızda kedinizi de götürmek istiyorsanız, kedinizin rahat bir yolculuk geçirmesi adına kedi taşıma çantası edinmelisiniz. Alacağınız seyahat çantası kedinizin boyutlarına uygun olmalı, kediniz çanta içinde rahatça hava alabilmeli ve hareket edebilmelidir. Seyahatlerinizde evcil hayvan kabul eden otellerden yer ayırtmayı ihmal etmeyin. 

 

Kedinizin gelişimi için kedi oyuncaklarına ihtiyacı varır. Kedinize alacağınız oyuncaklar kediler için özel olarak üretilmiş, darbelere, çiğnemeye dayanıklı ürünler olmalıdır. Ses çıkaran tüylü fareler, toplar, oyun kedi naneli oyuncaklar ona alabileceğiniz oyuncaklar arasında yer alabilir. 

 

Kedi bakımında ihtiyacınız olacak kuru ve yaş kedi mamaları, kedi oyuncakları, sağlık ürünleri ve daha fazlası için petshop online marketi www.petza.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Petza’da alışverişlerinizi tamamladıktan sonra ödemelerinizi kredi kartınız ile güvenle yapabilirsiniz.