Kaymakam Bilici, kurulacak bahçede incelemelerde Bulundu

TAKİP ET

Kaymakam Bilici Adaçal Mevkiinde Kurulacak Yılmaz Sezer Karacalar Üzümü Koruma ve Geliştirme Bahçesinde İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Osman Bilici, Adaçal Mevkiinde Kurulacak Yılmaz Sezer Karacalar Üzümü Koruma ve Geliştirme Bahçesindeki çalışmaları inceledi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin yürüttüğü çalışmaları ve dikilen fidanları inceleyen Kaymakam Bilici, kurum müdürü Halil İbrahim Koku'dan devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

25 bin metrekare alana 6 bin adet Karacalar Üzümü bağı ve 100 bin metrekare alana 5 bin adet aşılı badem fidanı dikimi yapılacak olan ve şimdiye kadar 1500 adet soğuk hava şartlarına dayanıklı badem fidanının dikildiği bilgisini alan Kaymakam Bilici, kurulacak bahçe ile Karacalar Üzümü için ilçemizde ilk kapama bahçe tesisi yapılmış olacak ilçemizin simgelerinden olan Karacalar Üzümünün koruma altına alınacağını belirtti.

Kaymakam Bilici'ye incelemeleri esnasında ilçemizde misafir olarak bulunan Batman Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Hakkı Sağlam eşlik etti.