Kaymakam Bilici, Kadın Kültür evi inşaatını inceledi

TAKİP ET

Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Emirdağ Kadın Kültür evinde devam eden çalışmaları inceledi.

Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla birçok ilçede hayata geçirilen Kadın Kültür Evleri Projesi, Kaymakamlığımızın koordinesinde hız kesmeden devam ediyor.

Kısa süre içerisinde bitirilmesi hedeflenen proje kapmasında açılacak olan Kadın Kültür Evinde her şey ücretsiz olacak. Kadın ve aileye yönelik danışmanlık hizmetleri ile beraber kadınların el becerilerini geliştirebilecekleri kurslara katılarak hem sosyal hayata hem de ekonomik hayata katılacakları bir mekan olması hedeflenen Kadın Kültür Evinde kadınlarımızın kendilerini gerçekleştirebilecekleri, huzurlu ve verimli zaman geçirebilecekleri bir ortam planlanıyor. İçerisinde spor salonları, eğitim ve konferans salonları, kütüphane ve okuma alanları, çocuk oyun grupları, yemekhane kafeterya ve birçok sosyal kültürel alanın bulunacağı dev kompleks kısa sürede Emirdağlı kadınlarımızın hizmetine girecek.

Hedefimiz Kadınlarımızın Hak Ettikleri Değeri Kazanmaları

Bütün kadınlarımızın azami derecede buradan faydalanmasını istiyoruz diyen Kaymakam Bilici: “İnşa edilen bu merkezde sanat, spor, eğitim, kültür, dinlenme ve çocuk bakım alanları oluşturacağız. Kadınlarımızın kişisel, sosyal ve diğer tüm alanlarda gelişimleri için seminerler verilecek.” dedi. Kadın Kültür Evleri’nin bu amaç doğrultusunda inşa edildiğini belirten Kaymakam Bilici kültür evinin amaçlarına yönelik bilgiler de verdi.
Bir toplumda kadının eğitim seviyesinin yükselmesinin, toplumun tüm katmanlarının yükselmesi ve gelişmesi anlamına geleceğini belirten Kaymakam Bilici: “Biz Kaymakamlık olarak, hem kadınlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz hem de onlara aktif olabilecekleri nitelikli ortamlar hazırlıyoruz. Ücretsiz hizmet verilecek olan Kadın Kültür Evi’nde; kadınlara meslek öğreterek iş sahibi olmalarına zemin hazırlıyoruz” diye konuştu

osman bilici kaymakam emirdağ