Kavacık Üzümü Türkiye'ye anlatılacak

TAKİP ET

Küresel salgın nedeniyle geçtiğimiz sene yapılamayan Kavacık Üzüm Festivali, bu Eylül ayında tekrar on binlerce İzmirliyi ağırlayacak.

Renkli görüntüler ve coşkuyla kutlanacak festivalde, Kavacık’ın coğrafi işaretli üzümü ve ulusal değerleri Türkiye’ye anlatılacak.

Karabağlar Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve kente göçü önlemek hedefiyle ilçeye bağlı 3 köyden biri olan Kavacık’ta özel çalışmalar yürütüyor. Senelerdir Kavacık Üzüm Festivali’ni düzenleyen Karabağlar Belediyesi, bu faaliyetin marka tescilini yaptırdı. Hem de yalnızca yörede yetişen ve eşi benzeri olmayan lezzetiyle ilgi çeken üzüme Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret almayı başardı.

Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali’ne yalnızca 2019’da aşağı yukarı 20 bin birey katıldı. Festival koronavirüs salgını nedeniyle geniş katılımla yapılamadı. Bunun yerine simgesel bağbozumu faaliyeti gerçekleştirildi.

Yeni bir salgın kısıtlaması olmaması halinde festivali tekrar coşkulu etkinliklerle kutlamaya hazırlandıklarını bildiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Sadece Kavacık yöremizde yetişen ve kendisine özgü tada sahip bu üzümümüzü, evvelce Türkiye sonra da dünyaya tanıtmaya kararlıyız. Senelerdir bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. On binlerce vatandaşımızın katıldığı festivalimizin marka tescilini yaptırdık. Ardından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Kavacık Üzümü amacıyla coğrafi işaret belgesi almayı başardık. Şimdi hedefimiz Avrupa Birliği’nde de bu işareti almak” dedi.