Kastamonu son dakika: Selde can kaybı 5 oldu!

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Karadeniz bölgesinde 3 ilde yaşanan sel felaketi ile alakalı tahliye çalışmaları ile alakalı açıklama yaparak, Bartın'da 318 şahıs, Kastamonu'da 210 şahıs, Sinop'ta 106 şahıs helikopterler ve vasıtalar ile tahliye edildiğini duyurdu. Kastamonu'da sel sularına kapılan 5 vatandaş hayatını kaybetti. Bartın'da 1 şahıs kayıp.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz'de başlayan aşırı yağışlarda büyülenen Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki sel ve su baskınlarıyla alakalı açıklama yaptı.

AFAD Başkanlığı'nın Afet ve Acil Yönetimi Merkezi'nin İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin başkanlığında etkinliğe geçirilerek, bütün çalışma grupları, üst seviye yönetici ve temsilcilerinin katılımı ile çalışmaya başladığını duyurdu.

KASTAMONU'DA 5 ÖLÜ, BARTIN'DA 1 KAYIP ARANIYOR

Kastamonu’da sel sularına kapılan 5 vatandaşımız hayatını kaybettiğini bildiren AFAD, Bartın'da Ulus Akörensöküler Köyü’nde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri ile sürdürdüklerini açıkladı. Samsun, AmAsya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valiliklerinin teyakkuz durumuna geçildiği belirti edilen bildirimde bölümde yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Emniyet Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, il özel idaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve vasıtaları vazife yaptığı da kaydedildi.

Öte yandan bölümde uygulanan tahliye çalışmalarıyla da alakalı bilgi veren AFAD, Bartın'da Ulus İlçesi Zaferköy Ağdacı Mahallesinde sel afeti ardından 300 afetzede güvenilir bölgelere tahliye edildiğini, Kastamonu'da Cide İlçesi Çayüstü köyü Güzel ve Merkez mahallelerinden 210 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Bozkurt eyaletinden 2 helikopter ile Abana eyaletinde afetzedelerin tahliye faaliyetinin sürdüğünü, Sinop'ta ise Ayancık ilçesi Babaçay, Zaviye, Söküçayırı ve Yenikonak köylerinden 106 afetzede 2 helikopter vasıtasıyla tahliye edilmiştir. Ayancık eyaletinden 2 Sahil Emniyet, 2 Kara Kuvvetleri helikopteri ile tahliye çalışmaları devam ettiğini kaydetti.

Kastamonu Belediyesi, acil yardım gereksinim listesi yayımladı.