KASKİ vatandaşları uyardı!

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili boyunca kaliteli ve sıhhatli içme suyu iletiminde sorun yaşanmaması amacıyla servis edilen suların, hedefi kapsamında kullanılması gerektiği konusu ile ilgili vatandaşları titiz olmaları konusu ile ilgili uyardı. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, aracılığıyla uygulanan bildirimde; son senelerde ülkemizde ve dünyada artarak devam eden su problemine ilgi çekilerek, Kurban Bayramında da içme suyunun her vaktinden daha şuurlu kullanılması gerektiği vurgulandı.

Özellikle kırsal mahallelerde içme suyunun bahçe, tarla sulamasında kullanılmasından kaynaklı yüksek kotlarda ikamet eden yurttaşların sorun yaşadığına ilgi çekilen bildirimde şu ifadelere yer verildi:

Kurban Bayramı nedeniyle önümüzde vakitlarda hijyen ve temizlik amacıyla kentimizde su kullanımı olabildiğince çok olacaktır. Siz kıymetli abonelerimizin Kurban Bayramı boyunca su sorunu çekmemesi bakımından, suyun tasarruflu bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Kuraklığın iyiden iyiye kendini gösterdiği ülkemizde yaşamın kaynağı olan içme suyumuzun tarımsal alanlarda kullanılması neticesi gereksinimi olan vatandaşlarımızın suya erişimi zorlanırken, kimi vakit ise imkânsız bir duruma gelmektedir.

Yaşanması muhtemel sorunları önleyebilmek adına bütün halkımızı içme suyumuzu tasarruflu kullanmaya ve daha duyarlı olmaya çağrı ediyoruz.