Karnelere e-Okul'dan erişebilecek

TAKİP ET

İlkokul, ortaokul ve lise deki yaklaşık 18 milyon öğrenci, 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgelerine bugün e-Okul üzerinden erişebilecek.

İlkokul, ortaokul ve lise Karneleri bugün itibariyle erişime açıldı. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okullarda verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılana açıklamada, e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki ortalama 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini bugün itibariyle e-Okul’dan erişime açtı. Bakanlık ayrıca, talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz 2021 tarihinden itibaren okul müdürlüklerince verilebileceğini duyurdu.

Diğer yandan 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı uygulanacağını belirten MEB, 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitimi programını 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenleyeceğini açıkladı. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecek.

karneler ne zaman verilecek karne karneler ne zaman alınacak