Karayolları kavşağı alt geçidi Afyon'a hayırlı olsun!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Mehmet Zeybek, kent trafik yoğunluğunu azaltacak projesi Karayolları kavşağı alt geçidi hummalı şekilde süren çalışmalar sonrasında en kısa vakitte hizmete sunuldu.

Afyonkarahisar’ın trafik yoğunluğunu azaltacak, 20 milyonluk dev yatırım Şükrü Çelikalay alt geçidi görkemli merasim ile trafiğe açıldı.

İsmail Şükrü Çelikalay alt geçidi açılış merasimine; Valimiz Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay, MHP İl Başkanımız Mehmet Kocacan, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

20 MİLYONLUK YATIRIMIMIZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

İnsan merkezli hizmet zihniyeti ile Afyonkarahisar’ı ilerleten ve değiştiren yatırımlara imza atan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 37 projenin seçim vaadi olarak verildiğini hatırlatarak, 50’ye yakın projeden 33’ünün idurumasinin yapıldığını 16 projenin tamamlandığını 17 projenin ise devam ettiğini belirtti. Projelerin toplu açılışının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile yapılacağını altını çizen Başkanımız Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Önceliğimiz ciddi bir trafik yoğunluğu olan bu bölgeydi. Ekiplerimiz ile bir arada mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışarak projesini düzenlediğimiz geçidimizin alt yapısını, içme suyu, kanalizasyon deplase hattını tamamladık. Bu senenin Mayıs ayında inşaatına başladığımız geçidin yapım vakitı 195 gündü. Biz arı gibi çalışarak bu vakitı kısalttık ve 165 günde tamamladık. Belediye meclis üyelerimizle bir araya gelerek araştırmalerimizi yaptık ve açılışa hazır duruma getirdik. Dikey bahçe sistemi ile geçidimizi yeşillendirip, süsleyeceğiz. Bu peyzaj çalışmasını da önümüzdeki vakitlarda tamamlayacağız. Afyon’da siyasi olarak güzel bir bir aradalik yakaladık. Bu birlik ve beraberlikten dolayı parti il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yüklenici firmaya, emeği geçtiğimiz ekip arkadaşlarıma gününden evvelce burayı hizmete almamıza vesile oldukları amacıyla teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın kurtuluşuna ön ayak olmuş, şehrimizin yetiştirdiği âlim, mecliste ilk milletvekili olan İsmail Şükrü Çelikalay isminin verilmesini ideal gördük. 20 milyonluk bu yatırım şehrimize ve sürücülerimize hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Tanrı kaza bela göstermesin.”

AK Parti Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise söz verilen projelerin gerçekleştirildiğine ilgi çekti. Yurdunuseven “Bizim bu topraklara büyük bir vefa borcumuz var. Bizde bu vefayı çalışmalarımızla göstereceğiz. Belediye Başkanımız Proje çıtasını 50’ye çıkardı. Siyaseten bizlerde destek olmaya üzerimize düşen görevleri gerçeklştirmeyi sürdüreceğiz. Bizler, birilerinin yaptığı gibi milyonlar harcayıp heykeller dikip açılış yapmıyoruz. Bu yatırımda halka hizmet var. Bunun dışında 30’a yakın vatandaşımızın hizmetine sunacağımız çalışma var. Önümüzdeki dönemlerde hepsini gerçekleştireceğiz. Başta Sayın Belediye Başkanıma ve belediye personeline, yüklenici firmaya teşekkür ediyorum.”

Afyonkarahisar amacıyla mühim bir ismim atıldığını altını çizen AK Parti Milletvekilimiz Ali Özkaya ise Başkanımız Mehmet Zeybek’e yatırımlarından dolayı teşekkür etti. Özkaya, “Önemli ve gurur verici bir merasimdeyiz. Saygıdeğer Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Seçim dönemindeki tespitlerimizde il merkezindeki trafik ve otopark sorunuydu. Belediyemiz aracılığıyla buna yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda uygulanan alt geçit mühim bir yatırım. Tanrı razı olsun” dedi.

Mutlu bir müjde ile haftaya başladıklarını açıklayan Valimiz Gökmen Çiçek ise Afyonkarahisar’ı daha ileriye götürmek amacıyla birlik ve beraberlik içersinde ileriye götürmekte kararlı olduklarını belirtti. Çiçek, “Bu açılışın bir önemi de tamamlanma vakitı. Böyle bir yapının 5 buçuk ay gibi kısa sürede meydana çıkması olağanüstü bir durum. Olmaz denileni yapan Belediye Başkanımızı kutlama ediyorum. Her vakit buradaydı inşaatı inceledi, kontrollerde bulundu. Gece gündüz hassas bir takip ile bu görkemli eseri hizmete aldı. Problemsiz ve sıkıntısız bir şekilde söz verilen vakitte bu yatırımı şehrimize kazandırdığı amacıyla Başkanımıza sayısız teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların sonrasında protokol üyeleri aracılığıyla kurdele kesimi yapılarak alt geçitte araştırma yaptı. Başkanımız Mehmet Zeybek direksiyon başına geçerek protokol üyeleri ile bir arada alt geçidi trafiğe açtı.

İSMAİL ŞÜKRÜ ÇELİKALAY ALT GEÇİDİ NEREDE, NE ZAMAN YAPILDI?
195 gün olarak tespit edilen alt geçit 165 günde tamamlandı. 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayan çalışmalar 5,5 ay sürdü.  Konforlu ve güvenilir seyahat imkânı sunacak aynı vakitte Afyonkarahisar’ın trafik yoğunluğunu azaltacak karayolları alt geçidinin toplam uzunluğu 265 metredir. Alt geçit çalışmaları kapsamında ilk etapta içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik ve internet hatlarının deplase işlemleri tamamlandı. Alt yapısı tamamıyla yenilendikten sonra, yol çalışmalarına başlandı. Fore kazık sistemi sarfedilen alt geçidin köprü alanı prefabrik kirişlerden oluşurken, alt geçidin üst evresinde tespit edilen kavşakta ise akıllı kavşak sinyalizasyon sistemi uygulanmıştır. Su baskınlarını engellemek hedefi ile alt geçidin yol alanının altında 150 tonluk su deposu ve 3 adet tahliye pompası yer almaktadır. Tonajlı araçların geçişine ideal uygulanan alt geçitte; kayma, çökme ya da oturma gibi hasarların oluşmaması amacıyla de asfalt evveli beton asli atımı yapılmıştır. Güvenli trafik, güvenilir hayat düsturu ile uygulanan karayolları kavşağı alt geçidi 20 milyon liralık bir yatırım bedeline sahiptir. Bu güzide yatırım, şehrimizde en kısa sürede bitirilen alt geçit olma özelliğine de sahiptir.